Balbay'dan ÖĞRENCİLER İÇİN af çıkışı!

CHP'Lİ BALBAY: “ÖĞRENCİLERİ KAZANMANIN YOLLARINI DENEYİN”

12 Şubat 2018 Pazartesi 13:08
Balbay'dan ÖĞRENCİLER İÇİN af çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay son yıllarda çok basit gerekçelerle okuldan uzaklaştırlan öğrencileri Meclis gündemine taşıdı. Balbay, “okulları ile ilişiği kesilen öğrencilerin yaşadığı eğitim mağduriyetine son verilmeli ve bu öğrenciler için af çıkarılmalı” dedi.

Balbay Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu değerlendirmede bulundu:

“Herhangi bir nedenle kayıtlı bulundukları üniversiteden öğrenci ilişiği kesilerek eğitim-öğretimden uzaklaşan genç beyinlerin sayısı her geçen yıl giderek artmaktadır. Bir disiplin suçu işlemeleri nedeniyle okuldan atılabilecek öğrencilerin, son yıllarda pek çok toplumsal olaya duyarlılık göstermeleri ve iktidarın politikalarına muhalefet eden eylem ve söylemde bulunmaları sebebiyle de okuldan uzaklaştırıldıkları ve ilişiklerinin kesildiği yaşanmaktadır. Bu durum ülkemizin geleceği açısından kaygı verici bir hal almıştır. Bu ve benzeri gerekçelerle mağdur olan pek çok öğrenci son dönemde bir af talebinde bulunmaktadır. Bakanlığın bu sese kulak vermesini, diliyorum.”

Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerin bir terör örgütü üyeliği veya örgüt kurma yada bir örgüte yardımcı olma gibi suçları işlemelerini kabul edemeyiz. Ancak, onun dışında işlendiği iddia edilen diğer suçların ilgili birimlerce inceleme/değerlendirme yapılması lazım. Çıkan sonuca göre de yetkililer affı düşünmeli ve uygulamalılar.”

Öğrencilerin ağırlıklı olarak hangi suçları işlediğini sorgulayan Balbay Bakan İsmet Yılmaz’dan şu sorularına yanıt istedi:

  1. Son beş yıl içinde Devlet ve Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören kaç öğrencinin okulları ile ilişiği kesilmiştir?
  2. Bu öğrencilerin hangi neden/nedenlerden dolayı okulları ile ilişiği kesilmiştir?
  3. Aynı süre içinde disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırılan öğrenci sayısı kaçtır?
  4. Hangi üniversiteden hangi bölüm öğrencileri ağırlıklı olarak bir disiplin suçu işlemektedir?
  5. Bir terör örgütüne üye olan veya örgüt kuran yada yardımcı olan bir suç işlemesi nedeniyle ilişiği kesilen öğrenci sayısı kaçtır?
  6. İlgili birimler tarafından yapılacak değerlendirme sonucu öğrenciler için bir af çıkarmayı düşünür müsünüz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15