Balbay Meclis'te YARDIMCI DOÇENTLERİN sesi oldu

BALBAY “36 BİN YARDIMCI DOÇENTİ MAĞDUR ETMEYİN”

16 Ocak 2018 Salı 17:57
Balbay Meclis'te YARDIMCI DOÇENTLERİN sesi oldu

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Yardımcı Doçent ünvanının kaldırılmak istenmesini Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye'de 36 bin yardımcı doçentin varlığını hatırlatan Balbay şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından son yapılan değerlendirmelere göre yardımcı doçentlik ünvanının kaldırılacağı kamuoyuna duyuruldu. Bu durumda mevcut 36 bin yardımcı doçentin ne olacağı henüz tam olarak belirlenmiş değil. YÖK'ten sızan bilgilere göre doçent olmalarına yönelik bir çalışma sözkonusu olsa da, yardımcı doçentlerin önemli bir bölümünün doktor öğretim görevlisi olacağı ifade edilmekte.”

Düşünülen tasarrufun yardımcı doçentlerin pozisyonlarını daha geriye düşüreceği kaygısını paylaşan Balbay,”Yardımcı Doçentlerin bir kısmının doçent olacağı, bir kısmının doktor öğretim görevlisi olacağı duyumları akademik dünyada huzursuzluk yaratmıştır. Bu, büyük bir haksızlık. Kamuoyuna yansıyan düzenlemede mülakatın kaldırılması olumludur, güzel bir gelişmedir. Ancak bunu yaparken yardımcı doçentlerin önemli bir bölümünü tenzilirütbeyle güvencesiz bir şekilde öğretim üyeliğinden geriye almak büyük bir haksızlıktır. Bir haksızlığı giderelim derken büyük bir kesimin bundan mağdur olacağı sonucu doğmaktadır. YÖK'ü, bu konuda çalışma yapanları, daha şimdiden sağlıklı bir düzenleme yapmaya çağırıyorum. Yardımcı doçentlerin haklarının verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan Hoca 2018-01-17 06:41:05

Sayın Cumhurbaşkanım; 1-) Biz Doçent olmayı beklerken, tenzil-i rütbe ile Öğretim Görevlisi yapıldık, hayal kırıklığına uğradık, ama yine de takdir sizindir. 2-) Yabancı dili baraj olmaktan çıkardınız, sözlü sınavını kaldırdınız; iyi oldu, sağ olun, var olun. 3-) Yabancı dil ile sözlü sınav konusunda yaptığınız güzellikler gibi yayınların baraj dayatmasını da kırıp 36 bin Yardımcı Doçente el uzatmanızı saygıyla bekleriz. 4-) Kitap, makale, bildiri gibi bütün eserlere önkoşulsuz olarak puan verilmelidir. 5-) Doktora öncesi yayın; doktora sonrası zorunlu yayın; zorunlu kitap; zorunlu makale; zorunlu bildiri; zorunlu dergi; zorunlu indeks gibi önkoşullu dayatmaların kaldırılarak, herkesin hedeflenen puanı uzmanlaştığı alandaki yayınlarıyla elde etmesi sağlanmalıdır. 6-) Üniversitede, on binlerce öğrenciyi mezun etmek adına geçirilen 20-30 yıllık ömrün yıl sayısına puan verilmelidir. 7-) Doçentlik Diploması Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından verilmelidir.

banner15