Balbay, "MÜJDAT GEZEN SALDIRISINA" nasıl isyan etti?

CHP'Lİ BALBAY MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ’NE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI... “BİR ÜLKEDE SANAT YAKILIYORSA KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞ DEMEKTİR; MİZAHA SALDIRIYORLARSA O ÜLKEDE YÖNETİM ÇOK GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR .”

21 Şubat 2017 Salı 17:50
Balbay, "MÜJDAT GEZEN SALDIRISINA" nasıl isyan etti?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yapılan kundaklama olayını TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi. Balbay, “Bir ülkede eğer sanat merkezleri kundaklanmaya başlamışsa o ülke karanlığa gömülmüş demektir” dedi. Balbay sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı, ateşe verildi. Bir ülkede eğer sanat merkezleri kundaklanmaya başlamışsa o ülke karanlığa gömülmüş demektir. Türkiye'nin geleceği Müjdat Gezen ‘in ve onun gibi sanata inanan, aydınlığa inanan insanların elindedir. Eğer bir ülkede mizaha saldırı başlamışsa o ülkede yönetim çok gülünç duruma düşmüş demektir, ülkeyi yönetemez hâle gelmiş, mizaha karşı aciz duruma düşmüş demektir.”

Balbay bunlara karşı Müjdat Gezen ‘in , "Onların yaktığı ateş beş dakikada söndürüldü ama bizim yüreğimizdeki cumhuriyet ateşi, Atatürk ateşi hiçbir zaman sönmeyecek." sözlerini de hatırlatarak şöyle dedi:

“Bugün Müjdat Gezen'e yapılan saldırı akıllarda geçmişteki benzer saldırı dönemlerini çağrıştırmıştır. Ancak ülkeyi yönetenlerin bundan rahatsız olmaması en az saldırı kadar ürkütücüdür. Müjdat Gezen'i bir kez daha sözlerinden dolayı selamlıyorum ve kutluyorum.”

   

Son Güncelleme: 21.02.2017 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15