Balbay'dan AKP-MHP İttifakına 'Mayın'lı Eleştiri!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay’dan TBMM genel kurul çalışmalarında AKP ile MHP arasında seçime yönelik ilan edilen ittifaka “Mayın”lı benzetme geldi.

22 Şubat 2018 Perşembe 16:13
Balbay'dan AKP-MHP İttifakına 'Mayın'lı Eleştiri!

Balbay Meclis genel kurulunda yerinden bir dakika söz alarak şu tespitte bulundu:

“Sadece bu iki partinin karşılıklı isteklerine dayalı bir mutabakat yapıldı; bu, yasasına uyduruldu. Ben her iki partinin de vicdanlı milletvekillerinin vicdanlarının bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Çünkü bu tablo biraz da, muvazaalı evliliğe benziyor. Kimi çiftler evli olmadıkları hâlde tayin için evli görünüp bir şehre giderler, kimi çiftler de evli oldukları hâlde belli maaş almak ya da kimi sosyal haklardan yararlanmak için boşanmış görünürler; bu biraz buna benziyor. ‘Biz aslında beraberiz ama değiliz, beraber değiliz ama beraberiz’ gibi bir karmaşa var burada. YSK’yı da alet etmiş görünüyorlar. Ben diyorum ki: Böylesine yanlış yola sapmayın, halkı bu kadar kandırmayın, seçimle, sistemle bu kadar oynamayın, bu kadar ‘mayın’ demokrasiye zarar diyorum.”

Son Güncelleme: 22.02.2018 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15