Barut: "Toplumsal drama seyirci kalmayın"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik kriz ve siyasi istikrarsızlığın yarattığı karanlık tabloyu Meclis gündemine taşıyarak iktidarı göreve çağırdı.

22 Şubat 2019 Cuma 11:59
Barut: "Toplumsal drama seyirci kalmayın"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik kriz ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle toplumun derin bir sarsıntı yaşadığını söyledi. İnsanların yaşadığı dramın artık son bulması gerektiğini belirten Barut, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u göreve çağırdı. 

 

"İNFİAL YARATTI"

 

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi hazırlayan Ayhan Barut, "Yöneticilerin yok dediği derin ekonomik kriz ve siyasi istiksarsızlık, en çok çalışan ve çalışamayan, iş arayan yurttaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Yazılı ve görsel basında yer alan haberlerde ucuz gıda için oluşan uzun kuyrukları ve 2019 yılında hala çöp kutularında rızkını arayan insanlarımızı görmek toplumumuzun içini burkmuş, büyük bir üzüntü ve infial yaratmıştır" dedi. 

 

"SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI HAYAT BULACAK MI?"

 

Ortaya çıkan tablonun Türkiye'ye yakışmadığını, vicdanları yaralayıp toplumu derinden sarstığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şu sorulara yanıt verilmesini istedi.

1- Demokratik laik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticisi ve çalışma hayatından ve aile bütünlüğünden sorumlu bakanlık olarak yazılı ve görsel basına yansıyan bu görüntülerin sebebi nedir?

2- Bakanlık olarak sosyal devlet anlayışı içinde çalışma hayatını geliştirecek, aile ekonomisini güçlendirecek, işsizleri koruyacak hangi çalışmaları yürütmektesiniz?

3- Ülkemizde düzenli bir geliri olmayan hane sayısı kaçtır? Bu aileler için yapılan yardımlar nelerdir?

4- Sokak satıcıları olarak adlandırılan vatandaşlarımıza yönelik bakanlık olarak yapmış olduğunuz bir çalışma var mı? Ülkemizde sokak satıcısı olan kaç yurttaşımız vardır? Bu insanların ortalama gelirleri nedir? Sağlık ve barınma dahil hangi koşullarda hayatlarını sürdürmektedirler?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15