Bircan: Keşan Enez yolu ek yatırımda da mı yok?

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın ısrarlı takipleri sonrası AKP’nin yapımına söz verdiği Keşan- Enez yolu ile ilgili Bircan’ın Bütçe’deki sorusuna yanıt veren Bakan Arslan yolun ek yatırım programına alınacağı ile ilgili bir açıklama yapmadı. Bircan, “Keşan Enez yolu ek yatırım programına da mı alınmayacak?” diye tepki gösterdi.

20 Şubat 2018 Salı 12:31
Bircan: Keşan Enez yolu ek yatırımda da mı yok?

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın konuyu sürekli gündeme getirmesi sonucu hükümetin yapacağız diye söz verdiği Keşan Enez yolu ile ilgili hala bir gelişme yok. Bircan’ın Bütçe’de sormuş olduğu “Keşan Enez yolu için ödenek ne zaman serbest bırakılacak, çalışmalar ne zaman başlayacak, yol ne zaman tamamen bitecek?” sorusuna aylar sonra yazılı yanıt veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan, yolun ne zaman yatırım programına alınacağı, ihalenin ne zaman yapılacağı ve yolun ne zaman bitirileceğine dair bir bilgi vermedi.

Yine mi kandırıyorlar

        CHP’li Bircan, Keşan Enez yolu ile ilgili bakanın yaptığı açıklamanın tatmin edici olmadığının altını çizerek, “AKP yine mi kandırıyor? Yolu yapacağız diye söz verdiler ama hala bir çivi bile çakılmadı” diye konuştu.

        Bakan Arslan Bircan’a verdiği yanıtta 2014 yılında yapılan 5 km’lik yolun bilgisini vererek, “Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yol yapım ihalesine çıkılması planlanmaktadır” dedi.

        Bircan bakanın sorularına yanıt vermemesini eleştirerek, “Ben daha milletvekili olmadan önce bu yolun yapımı için çalışmaya başladım. Milletvekiliğim sonrasında da bu yolu hep gündeme getirdim. Bir çok bakanla ve bürokratla görüşmeler yaptım. Bu yol yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15