"Bu damatlardan ülkeye hayır gelmez!"

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL: “AKP’NİN HAYIRLI DAMATLARINDAN BU ÜLKEYE HAYIR GELMEZ”

16 Eylül 2017 Cumartesi 00:34
"Bu damatlardan ülkeye hayır gelmez!"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, ODA TV’nin Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile ilgili iddialarını Meclis’e taşıdı. Tanal, “ülkenin bütün yönetim kadrolarında kan bağı değil de liyakat aranmadığı takdirde daha çok damat haberleri okuruz” dedi.

Darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılması ve FETÖ ile mücadele tartışmaları devam ederken AKP’de etkili isimlerin damatları FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı ya da tutuklandı. Gündeme oturan yeni damat vakalarına bir yenisi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı da eklendi. ODA TV’nin kulis haberini Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a soran CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal’ın Soru Önergesi ise şöyle:

“İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Central Park Hastanesi’nin ortaklarının Sinan Yıldırım ve Fatih Yıldırım olduğu bilgisi doğru mudur?

Central Park Hastanesi’nin ortaklarından Sinan Yıldırım’ın sizinle akrabalık bağı olduğu ve damadınız olduğu bilgileri doğru mudur?

Doğru ise damadınız Sinan Yıldırım’ın yurtdışına kaçtığı bilgisi doğru mudur? Kaçtı ise neden kaçmıştır? Nereye kaçmıştır?

Hastane ortaklarından Sinan Yıldırım, yurtdışına çıkış yapmadı ise Central Park Hastanesi’ndeki görevinin başına mıdır?

Central Park Hastanesi’ne FETÖ’den dolayı el konulduğu bilgisi doğru mudur?

Doğru ise FETÖ'den el konulan hastanenin başına, TMSF Fon Kurulu Üyesi Yılmaz Şener’in atandığı doğru mudur?

Yılmaz Şener, ağabeyiniz Rüştü Kahraman'ın damadı mıdır? Yani, hastane bir damattan bir diğer damada mı devredildi?”

Tanal, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Ülkenin yönetim kademelerinde özellikle sağlıkta, eğitimde, hukuktaki atamaların kan bağına göre değil liyakate olması gerekir. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. FETÖ ile mücadele ettiğini söyleyen iktidarın, sözde mücadelesinin perde arkası her geçen gün biraz daha aralanıyor. Kimse halkı kandırmasın. FETÖ terör örgütü ile iktidarın bağları kopmadı. Hedef saptırarak kendilerini perdelemek adına FETÖ ile yolları dahi kesişmemiş masum insanlara iftira atmayı adet edinmiş iktidarın damatları tek tek dökülmeye başladı. AKP’nin hayırlı damatları bu ülkeye hayır sağlamadı sağlamayacaktır!”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15