Bu kadarına pes! Kahraman CHP'nin şehit vasiyeti başvurusunu reddetti!

TBMM BAŞKANLIĞI, CHP’NİN ŞEHİT ÖZALKAN’IN VASİYETİ İÇİN YAPTIĞI BAŞVURUSUNU KABUL ETMEDİ... CHP, DURUMU PARTİ GRUPLARINA BİLDİRDİ

21 Şubat 2018 Çarşamba 16:41
Bu kadarına pes! Kahraman CHP'nin şehit vasiyeti başvurusunu reddetti!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un, Afrin harekâtında şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi için TBMM Başkanlığı’nı göreve davet eden başvurusunu inceleyerek, siyasi parti gruplarının birlikte girişimde bulunması önerisinde bulundu. CHP, bunun üzerine siyasi parti gruplarına bir yazı göndererek, Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi için birlikte girişimde bulunulmasını önerdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şehidimizin vasiyetinin, tabii ki siyasi parti gruplarının takdirleri ve milletvekillerinin gönüllülüğüyle milletvekillerimizin maaşlarından öngörülecek miktarda yapılacak kesintilerle bu meclis tarafından yerine getirilmesinin doğru olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

CHP grup başkanvekilleri, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na yaptığı bir başvuruyla, Afrin şehidi Piyade Üstçavuş Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’nın devreye girmesi önerisinde bulunmuştu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman imzasıyla verilen yanıtta, “İlgi yazı incelenmiştir. Grubunuzun bu girişimi takdirle karşılamakla birlikte, mevzuat gereğince, milletvekillerinin maaşlarından kesinti yapılabilmesi için ilgilinin bu konudaki yazılı talebi gerekmektedir. Bu itibarla, siyasi parti gruplarının birlikte, mevzuat gereğince milletvekillerinin maaşlarından kesinti yapılabilmesi için ilgilinin bu konudaki yazılı talebi gerekmektedir” denildi.

GRUPLARA YAZI YAZILDI

Kahraman’ın ilgili yazısı ise CHP grup başkanvekilleri imzasıyla TBMM’de grubu bulunan üç siyasi parti grubuna gönderilen yazıda, “Şehidimizin vasiyetinin milletvekillerimizce yerine getirilmesi konusunda siyasi parti grupları olarak birlikte bir girişimde bulunmamız gerektiği yönünde düşüncemizi paylaşır, saygılarımızı sunarız” ifadeleri kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı görüşmede durumu bir kere daha gündeme getirerek, şunları kaydetti:

MECLİS TARAFINDAN YERİNE GETİRİLMESİ DOĞRU OLACAKTIR

“Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk günlerinde Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuş ve vasiyeti niteliğinde bir arkadaşıyla yaptığı yazışma kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmiştir. Kendisine verilecek olan şehitlik tazminatını Telafer kentindeki Türkmen çocuklarına anaokulu yapılması için verilmesini vasiyet ediyordu. Bunun üzerine tüzel kişilikler, gerçek kişilikler ve bazı siyasi kişilikler devreye girerek, bazı vaatlerde bulundular. Biz aynı gün 3 grup başkanvekilimizin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na başvurduk. Böyle bir vasiyet varsa bunu yerine getirmek TBMM mensuplarına düşer dedik. Meclis Başkanlığı’nın bize yazdığı cevabi yazıda, grubunuzun girişimi takdirle karşılanmakla birlikte dedikten sonra konunun siyasi parti grupları arasında görüşülmesi gerektiğini söyledi. Biz de tüm siyasi parti gruplarına bu konuyla ilgili yazımızı gönderdik. Bir kez de buradan kamuoyu tarafından da hassasiyetle karşılanan şehidimizin vasiyetinin, tabii ki siyasi parti gruplarının takdirleri ve milletvekillerinin gönüllülüğüyle milletvekillerimizin maaşlarından öngörülecek miktarda yapılacak kesintilerle bu meclis tarafından yerine getirilmesinin doğru olduğunu değerlendiriyoruz.”

Son Güncelleme: 21.02.2018 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15