Çamak, Barış Atay’ın gözaltına alınmasını kınadı

‘YARGILANACAKSINIZ’ DEMEK SUÇ DEĞİLDİR... CHP Mersin Milletvekili Çamak, tiyatro sanatçısı Barış Atay’ın gözaltına alınmasını kınadı  

17 Mayıs 2018 Perşembe 12:50
Çamak, Barış Atay’ın gözaltına alınmasını kınadı

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Soma maden kazasının ardından bir madenciye tekme atan dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel hakkında ‘yargılanacaksınız’ dite twit atan tiyatro sanatçısı Barış Atay’ın sosyal medyada hedef gösterilmesini ve gözaltına alınmasını kınadı.

Konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, şunları söyledi:

“Soma katliamından sonra madenciye atılan tekmeyle simgeleşmiş dönemin Başbakan Müşaviri Yusuf Yerkel'e sosyal medya hesabından ‘Yargılanacaksınız’ diyen Barış Atay evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Her gün sosyal medyada sayısız tehdit, küfür ve hedef göstermeyle karşılaşıyoruz. Öte yandan, bu ülkenin ana muhalefet partisine ve Cumhurbaşkanı adayına dahi ağza alınmayacak sözler sarf edilirken yargının kılı kıpırdamıyor. Yine ‘Oluk oluk kan akıtacağız’, ‘Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız’ diyenlere dokunmayan yargı, Barış’ı hedef aldı. Oysa barış söylemine gereksinimimiz var.  Bir kez daha ifade etmek isterim: ‘Yargılanacaksınız’ demek suç değildir. Suç işleyenler, hedef gösterenler yargı önünde hesap vermeli.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15