CHP, hakim ve savcılık mülakatlarındaki CEMAAT İDDİASINI Meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, hakim ve savcılık mülakatlarında, iktidara ve belirli cemaatlere yakın olmayan adayların elendiğine yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

17 Ağustos 2018 Cuma 13:50
CHP, hakim ve savcılık mülakatlarındaki CEMAAT İDDİASINI Meclis'e taşıdı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, çok iyi puan almasına ve üst derecelerde sınavları geçen yüzlerce adayın, Hakim ve Savcılık sınavı mülakatında AKP’ye ve belirli cemaatlere yakın olmadıkları için elendikleri iddiasını soran Antmen “15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devlet içerisine sızan cemaat ve tarikatların ülkemize verdiği ağır hasar ortadayken neden hala liyakat, hak ve şeffaflık çerçevesinde kadrolaşmaya gidilmemektedir? Bu uygulamalarla size göre yeni 15 Temmuzların önü açılmış olmuyor mu?” diye sordu.

 

CHP’li vekil, son iki yıldır hakim ve savcı olarak atanan kişilerin listesinin yayınlanmadığına yönelik iddialara da önergesinde yer verdi.

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Hakim ve savcılar, iktidara ve belirli cemaatlere yakınlık derecelerine göre mi seçilmektedir?

– Hakim ve Savcılık sınavını kazanan kaç aday mülakatları geçememiştir? Mülakatlarda elenen adayların sınav ve başarı sıralaması nedir?

– Hakim ve Savcılık mülakatları ne şekillerde ve kimler tarafından gerçekleştirilmektedir? Her adaya aynı sorular mı farklı sorular mı sorulmaktadır? Mülakat hangi kriterlere göre yapılmaktadır?

– Son 5 yılda; Hakim ve Savcılık mülakatlarını kazanan kişiler hangi görevlere atanmıştır? Kazananların tam listesi hangi gerekçelerle yayınlanmamaktadır?

– 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devlet içerisine sızan cemaat ve tarikatların ülkemize verdiği ağır hasar ortadayken neden hala liyakat, hak ve şeffaflık çerçevesinde kadrolaşmaya gidilmemektedir? Bu uygulamalarla size göre yeni 15 Temmuzların önü açılmış olmuyor mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15