CHP'li Didem Engin'e AKPM'de önemli görev

DİDEM ENGİN AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTER MECLİSİNCE KARADAĞ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN GÖZLEMCİ SEÇİLDİ...

06 Şubat 2018 Salı 13:05
CHP'li Didem Engin'e AKPM'de önemli görev

CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, 15 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Karadağ Cumhurbaşkanlığı seçimi için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) tarafından 12 kişilik gözlemci heyetine seçildi.

AKPM 12 KİŞİLİK HEYET SEÇTİ

Karadağ'da vatandaşların yeni Cumhurbaşkanını belirlemek üzere 15 Nisan'da sandık başına gideceğini belirten Didem ENGİN "Bizler de 12 kişilik bir heyet olarak 12-16 Nisan tarihlerinde AKPM'yi temsilen Karadağ’da olacağız ve seçimlerin demokratik, adil ve şeffaf bir şekilde işleyip işlemediği yönünde gözlemci görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

DEMOKRATİK BİR YÖNETİM İÇİN DEMOKRATİK SEÇİMLER ŞART

15 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi, Karadağ'ın çok partili sisteme geçtiği 1990 yılından bu yana yapılacak olan 7. Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Didem ENGİN, gözlemciliğini yapacağı seçimin demokratik bir şekilde gerçekleşmesini temenni ettiğini söyleyerek "Adil, şeffaf, denetlenebilir seçimlerde oy kullanılması vatandaşların en temel hak ve özgürlüklerindendir. Demokratik bir yönetimin sağlıklı sürdürülebilirliği seçimlerin güvenli, baskısız ve özgürce gerçekleştirilmesiyle doğrudan ilgilidir." dedi.

SEÇİMLER ADİL VE ŞEFFAF OLMALI

AKPM seçim gözlemcilerinin üye ülkelerde seçimlerin adil, şeffaf ve özgür bir ortamda, baskıdan uzak bir şekilde yapılıp yapılmadığının tespiti için önemli bir görev üstlendiklerini belirten Didem ENGİN, "AKPM tarafından görevlendirilen 12 kişilik seçim gözlem heyeti olarak bizler de 15 Nisan 2018 tarihinde Karadağ'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin adil ve şeffaf bir şekilde yapılıp yapılmadığına ilişkin tarafsız ve objektif değerlendirmemizi gerçekleştireceğiz. Temennim Karadağ halkının gönlünden geçenlerin sandıklara doğru bir şekilde yansımasıdır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15