CHP'li Erdem skandal olayı Meclis'e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmini yere serdiği için bir kişinin gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 15:41
CHP'li Erdem skandal olayı Meclis'e taşıdı

CHP’Lİ ERDEM: ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINA GÖSTERİLEN HASSASİYET BAYRAĞA GÖSTERİLMİYOR!

BirGün Gazetesi’nde Hüseyin Şimşek imzasıyla yayınlanan haberde, Yeni Adana Seyahat adlı firmaya ait bir otobüs muavininin, seyahat sırasında ıslak olan paspasın üzerine gazete serdiği ve bunun üzerine otobüsün Tuz Gölü yakınlarında polis tarafından durdurularak muavinin ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü iddiası yer aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi veren CHP’li Erdem, aynı muamelenin Erdoğan’ın mitinglerinde Türk bayraklarını yere atıp üzerine basanlara da yapılıp yapılmadığını sordu.

İşte CHP’li Erdem’in skandal olaya ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

BirGün Gazetesi’nin internet sitesinde, Yeni Adana Seyahat adlı firmaya ait bir otobüs muavininin, seyahat sırasında ıslak olan paspasın üzerine gazete serdiği, gazetenin üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının olduğunu gören bir yolcunun “Bunu yere sermeyin, üzerinde Cumhurbaşkanı’nın resmi var” diyerek itiraz ettiği ve bunun üzerine otobüsün Tuz Gölü yakınlarında polis tarafından durdurularak muavinin ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü haberi yer almaktadır.

Bu çerçeveden hareketle;​

  1. Muavinin gözaltına alınma gerekçesi nedir? Erdoğan’ın resminin bulunduğu gazeteyi yere seren kişiye hangi mevzuata dayandırılarak cezai tedbir uygulanmaktadır?
  2. Bahsi geçen uygulama Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde mi başlamıştır? Benzer gerekçeyle gözaltına alınan, tutuklanan veya hüküm giyen kişi sayısı kaçtır?
  3. Aynı tedbir, Erdoğan’ın “mitingleri” sonrası Türk bayraklarını yere atan ve üstüne basan kişiler için de uygulanmakta mıdır?
  4. Türk Ceza Kanununa Erdoğan’ın çıktığı televizyonunu yere koymak, Erdoğan’ın savunduğu görüşlere karşı çıkmak, Erdoğan karikatür veya caps’leri yapmak gibi suçlar eklenecek midir?
  5. Yere serilme ihtimalini düşünmeden Erdoğan’ın resmini bastıran gazetenin sorumluları hakkında da gözaltı kararı verilecek midir?
  6. Bahsi geçen muavini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmeyen savcı hakkında FETÖ soruşturması açılacak mıdır?​

Son Güncelleme: 25.02.2017 16:14
Anahtar Kelimeler:
Eren Erdem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsnü Doğrusunusöyler 2017-02-25 16:10:09

Cevap gelmez bu sorulara

banner15