CHP'li Gökdağ: 'Bakanlar Suç İşliyor!'

YURTDIŞINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAKANLARINA YAPILAN SAYGISIZLIĞIN ASLA KABUL EDİLEMEYECEĞİNİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HİÇ BİR YETKİLİSİNİN BÖYLE BİR MUAMELEYE MARUZ BIRAKILAMAYACAĞINI BELİRTEN GÖKDAĞ, ANCAK REFERANDUM SÜRECİNDE DE BU SORULARIN YANITLANMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ.

15 Mart 2017 Çarşamba 12:20
CHP'li Gökdağ: 'Bakanlar Suç İşliyor!'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, TBMM’de referandum kararı alınmasının ardından Bakanların devlet imkânlarıyla, vatandaşın vergisiyle yurtdışında AKP’nin “Evet” kampanyası yürüttüklerini TBMM gündemine taşıyarak Başbakana “Referandum kararı alındıktan sonra yurtdışına giden Bakanlar hangileridir? Hangi Bakan kaç kez ve kaç ülkeye gitmiştir? Hangi resmi görevle gitmişlerdir? Bu ülkelerde kaç gün süreyle kalmışlardır? ” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, 16 Nisanda yapılacak referandum için siyasi partiler yurtiçinde ve yurtdışında propaganda faaliyetlerini gerçekleştirmektedirler. Bu faaliyetlerde bulunurken İktidara mensup Bakanlar özellikle yurtdışındaki vatandaşlarımızın “evet” yönünde oy kullanmaları için miting ve toplantılar düzenlemektedirler. Bu yurtdışı gezilerin devletlerarası anlaşma, ticari ilişkileri geliştirme veya ikili ilişkilerin gelişmesi amacına yönelik olmayıp sadece parti faaliyeti olması sebebiyle bu toplantı ve mitinglere katılan Bakanların yaptıkları harcamaların nereden karşılandığının topluma izah edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gökdağ, “Bu ülkelere giden Bakanlar Resmi görevli Türkiye Cumhuriyetinin bir Bakanı olarak mı yoksa parti çalışması yapmak üzere AK Parti Milletvekili sıfatıyla mı gitmektedirler? Bu Bakanların yurtdışı referandum çalışmalarına gidiş dönüş masrafları ve gittikleri ülkelerdeki harcamaları nereden karşılanmaktadır? Bu geziler için harcırah almışlar mıdır? Bu ziyaretlerde Bakanlara kimler eşlik etmiştir? Bu kişiler arasında Milletvekilleri veya kamu görevlileri var mıdır? Var ise bu kişilerin (yolluk, Harcırah, vb) giderleri nerden karşılanmıştır? Devlet memurunun bu tür siyasi gezilere katılması doğru bir davranış mıdır?” sorularını gündeme taşıdı.

                               

Son Güncelleme: 15.03.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15