CHP'li Hakverdi'den Bakan Kaya'ya ÇOCUK İSTİSMAR mektubu!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya mektup yazarak artan çocuk istismarı, taciz ve tecavüzlerin engellenmesi ve suçluların yargı önüne çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma başlatılmasını ve bilinçlendirme amaçlı kamu spotları yayınlanmasını istedi. Hakverdi mektubunda taciz ve tecavüz olaylarının araştırılarak gerekli tedbirlerin alınması için verilen Meclis Araştırması Önergelerini Bakanlığın reddetmek yerine destek vermesi gerektiğini söyledi. İşte o mektup:

19 Şubat 2018 Pazartesi 15:45
CHP'li Hakverdi'den Bakan Kaya'ya ÇOCUK İSTİSMAR mektubu!

"Sayın, Dr. Fatma Betül Sayan Kaya;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

    

Ülkemizde yaşanan utanç verici taciz ve tecavüz vakaları son yıllarda katlanarak artmıştır.  Taciz ve tecavüz vakalarına maruz kalan insanların büyük bir kısmının sosyal baskı, bilinçsizlik ve yaşadıkları psikolojik travma nedeni ile sessiz kalmayı tercih ettikleri ve adli makamlara başvurmadıkları bilinmektedir. Bu durum yaşanacak yeni taciz ve tecavüzlerin önünü açarak sapıkları cesaretlendirmektedir. Özellikle çocuk istismarının büyük bir bölümü ortaya çıkmamakta ve suçlular hak ettikleri cezaları almamaktadır.

Bu bağlamda çocukların sessiz kalmaması ve ailelerin de bilinçlenmesi açısından acil olarak Bakanlığınız yurt genelinde harekete geçmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa başta ilk ve orta dereceli okullar olmak üzere öğrenci ve ailelerin bu yönde bilinçlendirilmesi için çalışmalar başlatılmalıdır.

Yine ivedi olarak “çocukların sessiz kalmaması” temalı kamu spotları hazırlanmalı, daha çok çocuk kanallarında ve ailelerin izlediği TV programlarında bu kamu spotları yayınlanmalıdır.

Alo 183 ihbar hattının bu süreçte daha fazla duyurularak işlerliğinin arttırılması gerekmektedir.

Bundan önce mecliste yaptığınız gibi taciz ve tecavüz olaylarının araştırılarak gerekli tedbirlerin alınması için verilen Meclis Araştırması Önergelerini reddetmekten vazgeçmeli aksine bu konunun araştırılarak gerekli tedbirlerin alınmasına Bakanlığınız öncülük etmelidir.

Sayın Kaya, çocuklarımızı savunmak vatanımızı ve geleceğimizi savunmak demektir. Çocuklarımıza yönelik taciz ve tecavüz saldırıları 81 milyon yurttaşımızın vicdanını da derinden yaralamaktadır. Unutmayın ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bu sorumluluk ve görev en çok da size aittir.

Saygılarımla."

Ali Haydar HAKVERDİ

Ankara Milletvekili

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15