CHP'li Hürriyet, “Otizmli birey sahiplerine duyarlı davranalım"

CHP Milletvekili Hürriyet, geçtiğimiz günlerde Zabıtan Mahallesinde böbrek hastası eşi ve 2 otizmli çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Nermin Kutlu’yu ziyaret etti. 

02 Kasım 2017 Perşembe 12:37
CHP'li Hürriyet, “Otizmli birey sahiplerine duyarlı davranalım"

İki otizmli çocuğu ve eşine tek başına bakarak büyük bir yaşam mücadelesi veren Nermin Kutlu, eşini diyaliz merkezine götürdüğü sırada çocuklarının ses çıkarması üzerine evine gelen polisle şok olmuş, durumu açıklayınca da aile dramı ortaya çıkmıştı. Yaşanan olayı gazetelerde gören Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit ilçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve ilçe yöneticisi Hakan Çakar ile birlikte soluğu kadının evinde aldı. 

BU YAŞAM MÜCADELESİNE DESTEK OLACAĞIZ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e sorunlarını anlatan, Nermin Kutlu, diyalize giren eşi Kadir Kutlu'yu tedavisi için diyaliz merkezine götürdüğünü, 14 ve 23 yaşlarındaki yüzde 90 oranında otizm teşhisi konan oğullarını da zorunlu olarak evde bıraktığını, çocuklarının evde kavga etmesi nedeni ile komşularının ihbarda bulunduğunu söyledi.  Nermin Kutlu, “Belediyeden emekli olan eşim 1 yıl önce rahatsızlandı ve felç oldu. Aynı zamanda Böbrek rahatsızlığına yakalandı.  Normalde parayla birini tutmuştuk. Eşimle diyalize o gidip geliyordu. Bugün o kişi de gelmedi. Mecbur kalarak, çocuklarımı yalnız bıraktım.  Beni tanıyanlar bilir ben onları normalde 1 dakika yalnız bırakmam. Ama mecbur kaldım. Eşimi diyalize götürdüm” dedi.

“ÇOCUKLARIM YÜZÜNDEN KİMSE BANA EV VERMİYOR”

Çocuklarının engelli ve eşinin yatalak olması nedeniyle kimsenin kendilerine kiralık ev vermediğini ifade eden Nermin Kutlu, kiralık ev bulmakta otizmli çocukların olması sebebiyle zorlandığını da dile getirdi. Mecburiyetlerden dolayı gecekondudan bozma bir evde yaşadıklarını söyleyen Nermin Kutlu, “Bu eve iki ay önce taşındık. Ev çok kötü ama başka ev bulamadığımızdan tutmaya mecbur kaldık. Ben Sercan’a 24 yıldır,  Emre’ye 13 yıldır en iyi şekilde bakıyorum. Eşime 1 yıldır en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Çocuklarımdan vazgeçemem, onlardan ayrı kalırsam yaşayamam. Ama eşimin bakım merkezlerinden birine alınmasını ve orada bakımının yapılmasını istiyorum” dedi. 

OTİZMLİ BİREY SAHİBİ AİLELERE DAHA DUYARLI OLMALIYIZ

Gözü yaşlı annenin anlattıklarından oldukça etkilenen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Nermin Hanımın verdiği mücadeleyi takdir etmemek mümkün değil. Hiçbir şekilde maddi bir talepte bulunmuyor. Sadece kocası ve çocuğunun daha iyi bir yaşam sürebilmesi için yapılması hiç de zor olmayan taleplerde bulunuyor. İki çocuğun da eğitimi benim için çok önemli. Otizmli çocuklarımızın toplum içerisinde yer bulmayı sağlaması, sadece benim değil tüm Türkiye’nin konusudur. Vatandaşlarımızın otizmli birey sahibi ailelere daha anlayışlı bakması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15