CHP'li komisyon üyelerinden Meclis'e ŞENAL SARIHAN başvurusu

CHP TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri, komisyon üyesi Şenal Sarıhan'a yönelik karalama, iftira ve linç kampanyasına gerekli tepkinin verilmesi hususunda Komisyon Başkanlığı’nı göreve davet etti... Komisyon üyelerinin başvuru dilekçesi şöyle:

25 Şubat 2018 Pazar 12:03
CHP'li komisyon üyelerinden Meclis'e ŞENAL SARIHAN başvurusu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

Son günlerde bazı basın yayın organlarında, Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuz üyesi Şenal Sarıhan hakkında asılsız iddialar ve çarpıtmalarla bir linç kampanyası yürütülmektedir. Şenal Sarıhan’ın Cumhuriyet Halk Partisi 13. Olağan Kadın Kolları Kurultayında yaptığı konuşmada hiç ifade ve ima dahi etmediği sözleri, sanki sarf etmiş gibi manşetler atılmış ve kendisine yönelik bir itibar suikastine girişilmiştir. Tümüyle gerçek dışı iftiralarla kamuoyu önünde hedef gösterilen Sarıhan’ın askerlerimiz için kullandığı “çocuklarımız” ve “şehit” ifadeleri çarpıtılarak sanki terör örgütü üyeleri için kullanılıyor gibi bir algı yaratılmıştır. Sarıhan konuşmasında insan haklarını savunan ifadelerde bulunmuş, OHAL’in kaldırılması gerektiğini, gazeteci ve yazarların düşünceleri nedeniyle cezaevlerinde olduğunu, insan hakkı savunucularının tutuklu bulunduğunu, İnsan Hakları Anıtı’nın gözaltına alındığını belirtmiş, OHAL’in yarattığı tahribattan bahisle, asker ve polislerimizi kast ederek ‘çocuklarımızın bir bir şehit edilmesinin bu vahim tabloyu daha da ağırlaştırdığını’ ifade etmiştir. Konuşmasında tek bir kez dahi terör örgütlerinin ismini anmamasına ve ima dahi etmemesine rağmen tetikçiliği meslek edinmiş kimi basın yayın organlarınca hedef gösterilmiştir.

OHAL rejimi ile yönetilen ülkemizde insan haklarını, özgürlükleri ve barışı savunmanın siyasi iktidar tarafından cezalandırılmaya çalışıldığı  bir süreç yaşanmaktadır. Hayatını insan hakları mücadelesine adamış bir isim olan Şenal Sarıhan’ın hedef gösterilmesi yalnızca şahsında değil, iktidar tarafından hukuksuzluğa uğratılan yurttaşlarımızın savunulmasını da engellemek ve göz korkutmak amaçlıdır. İçinde bulunduğumuz baskı rejimi, muhalif gördüğü tüm kesimleri, elde ettiği ve hukukun dışına çıkarak kullandığı güçle cezalandırmaya, haksızlığa uğrayanları savunanları da susturmaya çalışmaktadır. Ancak insan hakları mücadelesi verenler, dün olduğu gibi bugün de baskılara karşı boyun eğmeyecek ve evrensel değerleri savunmaya devam edecektir.

Milletvekillerinin davalarla susturulmaya ve gerçekler dışında her türlü yalanı yazmayı alışkanlık haline getiren basın kuruluşları vasıtasıyla sopa gösterilmeye çalışıldığı bir süreçte, Komisyonumuzda görevli bir Milletvekiline yönelik karalama, iftira ve linç kampanyasına gerekli tepkinin Komisyon tarafından da verilmesi hususunda Komisyon Başkanlığı olarak gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Mahmut TANAL                                                                                           Veli AĞBABA

İstanbul Milletvekili                                                                                   Malatya Milletvekili

Gamze AKKUŞ İLGEZDİ                  Zeynep ALTIOK                       Durmuş Fikri SAĞLAR

İstanbul Milletvekili                                İzmir Milletvekili                          Mersin Milletvekili

Son Güncelleme: 25.02.2018 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15