CHP'li Öz, AKP'ye nasıl DİN DERSİ verdi?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, TBMM Genel Kurulunda, Müftülere nikah yetkisi verecek yasa üzerine CHP Grubu adına konuşma yaptı ve AKP'ye Din Dersi verdi.

20 Ekim 2017 Cuma 11:46
CHP'li Öz, AKP'ye nasıl DİN DERSİ verdi?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, 19 Ekim Perşembe günü TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı 11. Birleşiminde, 497 sıra sayılı nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı maddeleri üzerine CHP Grubu adına Meclis Genel Kurulunda söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

“Mesele müftü meselesi değil” diyerek Kuran-ı Kerimden ayet okuyup, hatırlatmada bulunan CHP’li ÖZ, “Dinimiz hırsızı cezalandır diyor ama mesele nikâh olunca dini bütünsünüz, mesele hırsızlık olunca dinimizin vecibelerini unutuyorsunuz.” sözleriyle AKP’ye adeta Din Dersi verdi.

TBMM Genel Kurul konuşmasında Reza Zarrab, Egemen Bağış, Süleyman Aslan ve Mehmet Cengiz’in yaptıklarına karşın AKP’nin cezalandırmak yerine, paraları faiziyle iade ettiğini vurgulayan CHP’li Bülent ÖZ, şunları söyledi:

AKP NE ZAMAN SIKIŞSA İNANÇ İSTİSMARI İPİNE SARILIYOR

"Galatı meşhûr lügatı fasihten yeğdir." diye bir söz vardır. Size galatı meşhûrdan konuşacağım.
Gerçekten maşallahınız var. Memleketin tüm dertlerini çözdünüz, iş nikâhı kıymaya kaldı. Tuzunuz kuru, memleket yansa, ne zaman sıkışsanız aynı ipe sarılıyorsunuz. Nedir o? İnanç istismarı.

HIRSIZ CEZALANDIRILIR AMA AKP, SAHİP ÇIKMAYI TERCİH EDİYOR

Madem inancımızı bu kadar önemsiyorsunuz, size bazı meseller anlatayım. İslam'da ceza sistemine ukubât denir. Ukubât ikiye ayrılır: Allah tarafından belirlenen suç ve cezalara had cezası suçu, cezasını ise idareciler tarafından belirlemeye tazîr denir.
Kur'an'da meşhur had cezalarında ayet şöyle der: "Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." Maide suresi, ayet 38. Burada ellerin kesilmesi mecazidir. "Cezalandırın." Anlamındadır, ellerin kesilmesi değildir.
Nikâh nasıl dinî bir vecibeyse ve nikâhsızlık cezaya tabiyse hırsızlık da çok daha sert bir yaptırımla cezaya tabi tutulur Kur'an'da.

EGEMENEN BAĞIŞ’IN ÇİKOLATA KUTUSU, SÜLEYMAN ARSLAN’IN AYAKKABI KUTUSU DAHASI HEPSİNİN KİRLİ ELİ VAR

Evet, eller dedik. Ben size tanıdığınız bazı eller göstereceğim. Bu eli tanıdınız mı? Sizin can yoldaşınız, milletin anasına söven, vergilerini sıfırladığınız, kamu hakkını gasbettirdiğiniz, havuzlar kurdurduğunuz bir zatımuhterem. Evet, Mehmet Cengiz. (Konuşma esnasında Mehmet Cengiz’in fotoğrafı gösterildi.)
Gelin, başka bir el daha göstereyim size. Bu eli tanıdınız mı? Yine, can yoldaşınız, çikolata kutularıyla rüşvet taşınan bir muhterem. Kim o? Egemen Bağış. (Konuşma esnasında Egemen Bağışın fotoğrafı gösterildi.)
Bir el daha göstereyim size. Ayakkabı kutularında kamu hakkı, yetim hakkı var, bu zatın eli masum hakkıyla kirlenmiş bir şahıs, evet, hepiniz tanırsınız: Süleyman Arslan.  (Konuşma esnasında Süleyman Arslan’ın fotoğrafı gösterildi.)
Reza Zarrab'ın elinin olduğu bir resim bulamadım, keza, hırsızın ustası ellerini gizlermiş. 

AKP CEZALANDIRMADI, AKSİNE ONLARA PARALARI FAİZİYLE İADE ETTİ

Şimdi, ben siz alın satırı elleri kesin demiyorum, Kur'an da demiyor. Aslolan eli kesmek değil, cezalandırmaktır. Allah ısrarla "Cezalandırın." diyor. Siz ne yaptınız? Cezalandırmadınız, aksine paraları faiziyle iade ettiniz onlara.
AKP, mesele nikah olunca dini bütün, Mesele hırsızlık olunca dinimizin vecibelerini unutuyor
Mesele nikâh olunca dini bütünsünüz, mesele hırsızlık olunca dinimizin vecibelerini unutuyorsunuz. Madem güzel dinimizi bu kadar önemsiyorsunuz, hırsızı koruyup yoksulu perişan eden, sırtınızda taşıdığınız vebalin ağırlığını da biliyor olmanız gerekir.

HER CEMAAT VE TARİKAT KENDİNİ GERÇEK MÜSLÜMAN SANDI

Bunca zamandır evlenen insanlar İslami usule aykırı evlilik yapmadılar. Gittiler imam nikâhı oldular, akabinde devlette onaylattılar. Nikâhta esas olan beyan ve ilandır. Bugüne kadar kıyılan hiçbir nikâh inancımızla çelişmez. 
Kerbela'dan sonra İslam dünyası bir fırtına iklimine döndü. Yüzlerce farklı görüş oldu. Ardından, yüzlerce cemaat ve tarikat doğdu. Her bir cemaat, tarikat kendini gerçek Müslüman sandı. Kimin gerçek Müslüman olduğuna devletin değil, Allah'ın karar vermesini sağlıyor laik düzen, tarikatlar ve cemaatler değil.
Siz ne yaptınız? Devleti bir cemaate teslim ettiniz, onlarla nikâh kıydınız ve 15 Temmuz’u yarattınız.

AKP’NİN NİYETİ PAPAZIN NİKAHINI ÖRNEK VERİP İÇTİHADI DEVLETLEŞTİRMEKTİR

Mesele müftüler değildir, mesele bir içtihadı devletleştirme niyetinde olmanızdır. Sıkışınca "Batı'da papazlar kıyıyor." diye kaçamak yapıyorsunuz.
Batı'da papazlar Hazreti İsa'ya yalan hadis isnat ederek sübyancılığa cevaz vermiyorlar. Doğu'da ise sapkın kimselerin Allah'ın resulü Peygamber Efendimiz'e her türlü yalan isnatlarla evlilik yaşını reşit olma sınırının altına çektiği uydurmalar kol geziyor.

BATIYI TAKLİT ETME HEVESİYLE İSLAMI YORUMLAYIP İHYA OLUNMAZ

İşte bu durum yüzyıllarca İslam'ı yalan yanlış, kendine göre yorumlayanların yüzünden oldu. Bu gruplar İslam'ı yalanlarla şekillendirdi. Siz de bu yolda olmayın, İslam'ı bu şekilde yorumlamayalım.
Bu konuda mukallitçe Batı'yı taklit etme hevâsıyla ihya olunmaz. İlla ki İslami ve insani bir iş yapacaksanız Allah'ın emrettiği gibi hırsızları cezalandırın ve ülkeyi refaha sokun, artık inanç istismarından da vazgeçin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15