CHP'li Özel: Geziye darbe diyenler tarih önünde...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi sürecine ilişkin söylemleri ve Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına ilişkin olarak, “Nasıl, biz Balyoz'a kumpas derken ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ diye bağıranlar sonra mahcup oldularsa bugün Gezi'ye ‘kalkışma’, Gezi'ye ‘darbe’, Osman Kavala'ya ‘terörist’ diyenler de tarih önünde mahcup olmaya mahkûmdurlar” diye konuştu.

21 Kasım 2018 Çarşamba 15:36
CHP'li Özel: Geziye darbe diyenler tarih önünde...

İBRETLİK BİLGİ NOTU

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Elimizde ibretlik bir basın bilgi notu var. Bu basın bilgi notu Osman Kavala'yla ilgili. Geçen sene 1 Kasım’da tutuklanıp bir sene boyunca iddianamesi hazırlanmıyor diye itiraz etmiştik ya.
İddianameyi yazdırmak ya da tutuksuz yargılamayı savunmak yerine Osman Kavala'ya suç icat edilmeye girişildi ve geçtiğimiz günlerde 14 kişi sabahın altısında gözaltına alındı. Bu işlem sırasında basına bir bilgi notu geçildi. Nasıl bir bilgi notu? FETÖ'cül akılla hazırlanmış bir bilgi notu. Biz bu bilgi notlarını çok dinledik. Ne zaman dinledik? Bu ülkenin kahraman subaylarına, kahraman komutanlarına, orduyu çökertmek için bu ülkenin vatanseverlerine karşı kumpas davalarında, sabah altıda kapıya dayanıldığında FETÖ'cüler böyle bilgi notları yollardı ve öyle bir bilgi notuydu ki adam daha yolda, Emniyete gidiyor, sayıyorlardı darbeye girişmek, anayasal düzeni ayaklar altına almak, mühimmatlar saklamak falan” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

MAHCUP OLMAYA MAHKUMLAR

Bakın, bugünlerde kim kime kumpas kuruyor diye bir bakarsanız, bilgi notunda, sivil itaatsizlik, şiddet eylemleri, duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın gibi eylemlerle anayasal düzeni yıkmaya çalışmak için cebir ve şiddet kullanarak Osman Kavala'nın kontrolünde birilerinin anayasal düzene kastettiğini söylüyor. Aramızda hukukçu milletvekilleri var, böyle ifadeler ancak mahkemelerin nihai karar metinlerinde olur. Böyle bilgi notları yazılıyorsa bilin ki hukuk devleti de ayaklar altındadır, masumiyet karinesi de ayaklar altındadır; bilin ki birileri FETÖ'den öğrendikleri yollarla, belki de FETÖ'ye kendi öğrettikleri yollarla, devletin gücüyle millete karşı operasyon yapmaktadırlar. Bu süreç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu ülkenin aydınlarının da görmezden geleceği, affedeceği, unutturacağı bir süreç değildir. Nasıl, biz Balyoz'a kumpas derken ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ diye bağıranlar sonra mahcup oldularsa bugün Gezi'ye ‘kalkışma’, Gezi'ye ‘darbe’, Osman Kavala'ya ‘terörist’ diyenler de tarih önünde mahcup olmaya mahkûmdurlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15