CHP'li Tanal, SAĞLIK BAKANINA neden meydan okudu?

CHP’Lİ TANAL’DAN ALS HASTALARINA DESTEK VİDEOSU

21 Mart 2018 Çarşamba 12:12
CHP'li Tanal, SAĞLIK BAKANINA neden meydan okudu?

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, ALS hastalarına dikkat çekmek için başlatılan ve bütün dünyada etkisi hızla yayılan #ALSPepperChallenge (#acıyıhisset) kampanyasına destek verdi. Tanal, “ALS hastalarının yaşadığı hücre eksilmesini, kaslarda güçsüzlüğü hep birlikte yeneceğiz. Bizler omuz omuza vererek onlara güç olacağız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in ALS hastalarını için acıyı hisset meydan okumasına yanıt verdi. ALS hastalarının acılarını paylaşmak için acı biber yiyen Tanal, videosunda CHP’li vekiller, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Murat Bakan’a ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a meydan okudu. Tanal, şunları söyledi:

“ALS acıyı hisset kampanyası pek çok gönüllünün desteğiyle yüzlerce hastaya umut ışığı olabilir. ALS hastaları için başlatılan ve dünyaya yayılan acıyı hisset kampanyasına elimden geldiğince destek olmak isterim. Özellikle Sağlık Bakanımızı da bu işin içine katmak istedim ki, ALS için sağlam adımlar atalım. Hastalık hakkında öncelikle kamuoyu bilgilendirilmeli, farkındalık yaratılmalı, bilinilirliği artırılmalıdır. Sonrasında ALS hastası ve ailelerine psikolojik destek verilmeli, tedavileri Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerce izlenmeli, ALS hastaları devlet kontrolünde olmaları, hayatını idame ettirmeleri kolaylaştırılmalıdır.”

Tanal, videosunda ise şöyle konuştu:

“Mart ayı ALS hastalığı farkındalık ayı. Manisa Milletvekilimiz Tur Yıldız Biçer de ALS hastalarına farkındalık için bir video çekmiş. Video da bize de meydan okumuş. Kendisine selamlarımı gönderiyor, meydan okumasını görüyorum. Ben de ALS hastalarının ve ailelerinin acılarını paylaşmak ve anlamak için önümdeki bu acı biberlerden yiyeceğim. Memleketim Şanlıurfa’dan getirdiğim bu acı biberleri yerken ben de buradan Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Murat Bakan vekillerimize ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a meydan okuyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15