CHP'li Tümer: “İthal iplik, yerli üreticiyi vuruyor”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kalitesiz ithal ipliklerin yerli iplik fabrikalarını çıkmaza soktuğunu vurguladı... “İplik ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanmalı”

02 Kasım 2017 Perşembe 13:21
CHP'li Tümer: “İthal iplik, yerli üreticiyi vuruyor”

ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında toplumun tüm kesimlerinin sorununu dile getiren ve çözüm arayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’deki yerli iplik üreticilerinin içinde bulunduğu zor durumu da meclise taşıdı.

Meclis genel kurulunda söz alarak iplik fabrikalarının sorununu yansıtan Tümer, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'deki iplik fabrikalarının ithal iplikler nedeniyle büyük sorun yaşadığına dikkat çekti.

Yerli fabrika sahiplerinin tüm zorluklara rağmen üretime ve istihdama katkı sunarken ucuz ve kalitesiz iplik ithalatının önüne geçilebilmesi amacıyla ilave gümrük vergisi getirilmesini talep ettiğine işaret eden Tümer, mecliste bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye “Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması olacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

BAKAN ZEYBEKÇİ YANIT VERDİ
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e yanıt veren Bakan Zeybekçi ise bu konunun gerekli ilgili kuruluşlarla, sanayi odalarıyla, üreticilerle, ihracatçılarla değerlendirildiğini ve 1 Ocak 2018'den itibaren yerli iplik üreticisini koruma amaçlı bir uygulama getirileceğini söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15