CHP'li Yeşil'den, Çubuk'taki HOBİ BAHÇELERİ için manidar sorular

CHP’li Nihat Yeşil Sordu: Ankara Çubuk’taki Hobi Bahçeleri,  “2. Konut Hobisine” mi dönüşüyor?.. "Diğer bir değişle; 'Hobi Bahçeleri' adı altında, verimli tarım topraklarımızın parçalanarak orta yerinde bu alanların kalıcı yapılaşması anlamına gelecek fiili bir plansız kentleşme sürecinin ilk adımı mı atılmak istenmektedir?" diyen Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İçişleri Bakanı Soylu’ya konuya ilişkin sorular sorarak Çubuk’u Meclis gündemine taşıdı.

08 Haziran 2018 Cuma 10:42
CHP'li Yeşil'den, Çubuk'taki HOBİ BAHÇELERİ için manidar sorular

İşte o manidar sorular:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA, 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu yazılı olarak cevaplandırılmasını bilgilerinize arz ederim.

Ankara iline bağlı, Ayaş, Çubuk, Kızılcahamam ve Kahramankazan ilçelerinde ‘’Verimli Tarım Toprakları’’ hobi bahçelerinin yoğun olarak kurulduğu bilgisi ve bazı tereddütler açık basına yansımıştır. Hobi bahçesi adı altında ruhsatsız, izinsiz ve çarpık yapılaşmada artış gözlenmektedir.  

Bu Bağlamda;

1.     Hobi bahçeleri uygulaması ilgili belediyeler tarafından İmar Kanunu’nun hangi ilgili yönetmeliği uyarınca ve hangi açık maddesine göre yapılmaktadır?

 

2.      Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hobi bahçeleri yer seçimi ve işletilmesi ile ilgili bir yönetmelik veya yönergesi var mıdır?  Yoksa bu konu ile ilgili yeni bir düzenleme çalışması gündemde midir?

 

3.     ‘’Hobi Bahçeleri’’ neden özellikle verimli tarım toprakları üzerine kurulma eğilimindedir?

 

4.      İlgili ilçe belediyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araziler üzerinde mevcut hobi bahçesi projeleri var mıdır?

 

5.     Diğer bir değişle; ‘’ Hobi Bahçeleri’’ adı altında, verimli tarım topraklarımızın parçalanarak orta yerinde bu alanların kalıcı yapılaşması anlamına gelecek fiili bir sürecin ilk adımı mı atılmak istenmektedir?

 

6.     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün, Ankara Valiliği’nin ve anılan belediye başkanlıklarının konunun amacına uygun olarak yasal düzenleme ve idari tedbirlere yönelik bir düzenlemesi veya alınan bir meclis kararı var mıdır? 8.6.2018

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15