CHP Milletvekili Gürer'den Meclis'te TARİHİ rekor

550 MİLLETVEKİLİNİN VERMİŞ OLDUĞU 1596 SÖZLÜ SORU ÖNERGESİNİN 1082’SİNİ GÜRER SORDU

17 Mayıs 2018 Perşembe 13:21
CHP Milletvekili Gürer'den Meclis'te TARİHİ rekor

TBMM, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan 27.nci Dönem Milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların TBMM iç tüzüğünün 3. Maddesine göre Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden 3.ncü günü toplanmak üzere çalışmalarını sona erdirdi. 

1 Kasım 2015 Tarihi ile 16 Mayıs 2018 tarihi arasında Milletvekillerinin çalışma performansları da açıklandı. TBMM Meclis Çalışmalarında işleme alınan 550 milletvekilinin sözlü önerge toplamı 1596 olurken bu önergelerin 1082 sini tek başına CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği ortaya çıktı.  Bakanlar ise toplam 568 sözlü soru önergesine yanıt verdi ve Ömer Fethi Gürer’in çoğunluğu oluşturduğu sorularını bir saat boyunca TBMM kürsüsünden yanıtladılar.

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum ile değişen Anayasa’da yeni dönemde sözlü soru önergeleri kaldırıldı. Bu durumda sözlü soru önergeleri tarihinde bir rekor ile Ömer Fethi Gürer adını tarihe yazdırdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 26. Dönemde TBMM tarihinin en faal milletvekilleri arasına yer aldı. En çok sözlü soru önergesi veren milletvekili unvanını elinde bulunduran Gürer, verdiği kanun teklifleri ve araştırma önergelerinin yanı sıra, Genel Kurul ve komisyon toplantılarında yaptığı konuşmalarla, her alanda toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini A’dan Z’ye Meclis gündemine taşıdı.

GÜRER, TBMM’NİN EN ÇALIŞKAN MİLLETVEKİLLERİ ARASINDAKİ YERİNİ ALDI

Seçildiği 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana, 1082 sözlü soru önergesinin yansıra TBMM’nde 550 milletvekilinin Bakanlara sorduğu 27.567 yazılı önergesinin de 4080’i Ömer Fethi Gürer tarafından verildi.

Toplamda 5 bin 162 soru önergesinin sahibi olan Ömer Fethi Gürer,  bu süre içinde 122 kanun teklifi ve 182 araştırma önergesi verdi. Genel Kurul’da bugüne kadar 359 kez konuşma yapan Gürer, 4 farklı komisyonda da 108 defa söz alarak konuşma gerçekleştirdi.  Gürer’in, kanun teklifleri, araştırma ve soru önergelerinin yanı sıra, genel kurul ve komisyon konuşmaları ile ve meclise devamlılığı ile TBMM’nin en çalışkan milletvekilleri arasındaki yerini aldı.

HER 3 SORUDAN 2’Sİ GÜRER’İN

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM), 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana işleme alınan sözlü soru önergesi sayısı 1596 olarak belirlendi. 550 milletvekilinin bulunduğu TBMM’de her milletvekilline düşen sözlü soru önergesi sayısı ortalama 3 olarak belirlendi.  Ancak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in işleme alınan sözlü soru önergesi sayısı 1082’yi buldu. Bu yasama döneminde TBMM’de işlem gören tüm sözlü soru önergelerinin üçte 2’sini Ömer Fethi Gürer tek başına vermiş oldu. Diğer bir ifadeyle, her milletvekilline 3 sözlü soru önergesi düşerken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği önerge sayısının 1082 olması, Gürer’in bu alanda kırılması güç bir rekora imza atmasını sağladı.

4080 YAZILI SORU ÖNERGESİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözlü soru önergelerinin yanı sıra, yazılı soru önergelerinde de ilk sıralarda yer almayı başardı. 27 bin 567 yazılı soru önergesinin işleme alındığı TBMM’de işleme alınan yazılı soru önergelerinin 4080’inde Ömer Fethi Gürer’in imzası bulunuyor.  27 bin 567 yazılı soru önergesini işleme alındığı bu yasama döneminde, her milletvekiline ortalama 50 yazılı soru önergesi düşüyor. Ancak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği yazılı soru önergesi sayısı 4080. Yani, işlem görmüş her 15 yazılı soru önergesinden birinin altında yine Ömer Fethi Gürer imzası yer alıyor.  Bakanların en çok yanıt verdiği milletvekili Gürer, 8 aylık süreçte 5 505 kez yerel ve ulusal basında haber oldu.

122 KANUN TEKLİFİ, 182 MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Araştırmaları ve Kanun Tekliflerinde de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dikkat çekiyor. Bugüne kadar 122 kanun teklifi veren Gürer’in 173 kanun teklifinde de imzası bulunuyor.  182 meclis araştırma önergesi bulunan Ömer Fethi Gürer’in, TBMM’ye sunulan 993 meclis araştırma önergesinde de imzası var.

359 GENEL KURUL KONUŞMASI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sadece soru önergeleri, kanun teklifleri ve meclis araştırma önergeleriyle değil, Meclis Genel Kurulu’nda ve komisyonlarda yaptığı konuşmalarıyla da dikkat çekiyor. Pek çok milletvekilinin yılda 1-2 kez söz aldığı Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tam 359 kez kürsüye çıktı.  Gürer, komisyon toplantılarını da es geçmedi. Anayasa Komisyonunda 2, Kit Komisyonunda 66, Plan ve Bütçe Komisyonunda 23, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonunda 17 kez konuşma yapan Gürer’in komisyon toplantılarında gerçekleştirdiği konuşma sayısı 108’i buldu.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, verdiği sözlü ve yazılı soru önergeleriyle, meclis araştırması ve kanun teklifleriyle, toplumun tüm kesimlerinin her alandaki sorunlarına dikkat çekmeyi başardı. İşçi, emekli, işsiz, çiftçi, öğrenci, yaşlı, genç, kadın, sporcu, sanatçı, sanayici, sivil toplum kuruluşları, engelliler başta olmak üzere milyonlarca vatandaşı ilgilendiren binlerce sorunu TBMM gündemine taşıyan Ömer Fethi Gürer, ülkemizin ekonomi, sağlık, eğitim, iş dünyası, iç ve dış politika, tarım ve hayvancılık, kültür ve sanat, bilim ve sanayi, spor başta olmak üzere her alanda yaşanan problemlere de tüm Türkiye’nin ve yetkili kurumların ilgisini çekti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun tekliflerinde, toplumun kanayan yarası haline gelen sorunlara parmak bastı. Emeklilerin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesini öneren Ömer Fethi Gürer, yine emeklilerde ilaç katkı payının kaldırılması, intibak yasasıyla mağduriyet yaşayan emeklilerin sorununun çözülesi emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sorunlar, taşeron işçilere kadro verilmesi, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması, öğretmen ve polislerin yaşadığı sorunlar, öğrencilere maddi olarak çeşitli olanakların tanınması, çiftçilerin, üreticilerin, esnafın, sanayicinin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik kanun teklifleri ve meclis araştırma önergeleri verdi.

SKANDALLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Ömer Fethi Gürer, bazı bakanlıklara yönelttiği soru önergeleri ile de pek çok sorunun ülke gündemine taşınmasını sağladı, bazı kurum ve kuruluşlardaki skandal olarak nitelendirilebilecek konulara dikkat çekti.  Eti Maden’in Mazıdağı tesislerinde değeri 19 milyon doları bulan atığın 1TL’den satılmış olmasını ve SUDAN ülkesinde TİGEM arazi kiralamasını, DMO arazisi ile Tekel İstanbul arazisinin bedelsiz devrini, Niğde ilinin IPARD kapsam dışı kalmasını ortaya çıkaran Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu yüzlerce soru önergesinde, yüzlerce olumsuzluğu Gün yüzüne çıkardı.

SÜREKLİ HALKIN ARASINDA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Köyde ve kasabalarda, çiftçi ve köylü ile şehir merkezlerinde, işçi, sanayici, esnaf, memur, öğrenci ve toplumun tüm kesimleriyle sürekli bir araya geldi ve sorunları birinci ağızdan dinleyerek, bu sorunları meclis gündemine taşıdı. CHP Emek Büroları adına 31 ile giderek Emek Bürolarının oluşumunda görev alan Gürer, Niğde ilinde köy kasabaların tamamını en az üç kez ziyaret ederken esnaf ve demokratik kitle örgütlerini de sürekli ziyaret etti.

Ömer Fethi Gürer, “81 ilimizde 81 milyon vatandaşımız sorunlar yumağında boğulmaktadır. Ana muhalefet partisinin bir milletvekili olarak bizim görevimiz bu sorunları tespit edip, meclisin gündemine taşımak ve takip etmektir. Gündeme getirdiğimiz bazı sorunların çözümünü sağladık. AKP hükümetleri başta tarım, eğitim, emek olmak üzere yanlış politikaları bu konuda gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın gösterdiği ilgi ve alaka, bizi da çok çalışmaya sevk ediyor” diye konuştu.

 

 NOT: Veriler TBMM, Ömer Fethi Gürer sayfasında yer almaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15