CHP Milletvekili Gürer: “Emeklilerden ilaçta katkı payı alınmasın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşanan ekonomik sorunlar dikkate alınarak geçen dönemde de gündeme taşıdığı emeklilerden ilaçta katkı payı alınmaması için vermiş olduğu kanun teklifini yeniledi.

14 Ağustos 2018 Salı 17:12
CHP Milletvekili Gürer: “Emeklilerden ilaçta katkı payı alınmasın”

1 Ekimde başlayacak meclis çalışmaları öncesi komisyonlara gönderilerek değerlendirilen kanun teklifine bir yenisini ekleyen Gürer, ekonomik sorunların ağırlaştığı bu süreçte en mağdur olan kesimin emekçiler ve emekliler olduğuna dikkat çekerek emekliler için kısmi iyileştirme sayılacak uygulamaların bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Gürer bu amaçla emeklilerden sağlık hizmetlerinde ödedikleri katkı payının alınmaması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. Gürer, zor koşullarda yaşamlarını sürdüren emekliler için en azından sağlık hizmetlerinde bir nebze iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi verdi. 

CHP Milletvekili Gürer, Meclis Başkanlığına verdiği Kanun Teklifinde, emeklilerin sağlıkta ödediği katkı paylarının, bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturduğuna dikkat çekti. 

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 68’inci maddesinde “Katılım Payı Alınmaması” ve 69’uncu maddesinde “Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler” ile ilgili düzenlemelerin hüküm altına alındığını anımsatan Gürer, “Bu kanunda yapılan değişikliklerle, Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) göre emeklilerden muayene katılım payının alınmaması hedeflenmiştir. Ancak Katılım paylarını düzenleyen mevzuat halen yürürlükte olduğundan, konu hakkında iş ve işlemler buna göre yürütülmektedir” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Emekliler zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak emeklilerin sağlıkta ödedikleri katkı payı kaldırılmalıdır. Emeklilerin yaşamlarını bu uygulama iyileştirmeye yetmez ama sağlıkta olsun bir nebze iyileştirme sağlanmış olur. Çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren emekliler için yapılması gereken çok düzenleme var. Emeklilerde yaşa takılanlar mağdur, emeklilerden intibak nedeni ile mağdur olanlar var. Ücretlerin yetersizliği tüm emeklileri doğrudan etkiliyor. Sosyal yaşamlarını iyileştirilmesi için yapılan düzenlemelerde ise çok az. Sonuçta her çalışan emekli olacak. Emeklilere sahip çıkılması şart” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.08.2018 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15