CHP'den ev kadınlarına emeklilik müjdesi

CHP, isteğe bağlı sigortalılık hakkında yararlanamayan ev kadınlarının emeklilik hakkı elde edebilmesi için kanun teklifi hazırladı.

21 Mart 2017 Salı 12:18
CHP'den ev kadınlarına emeklilik müjdesi

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından hazırlanan kanun teklifinde evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayan ve hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olan ev kadınlarının emekli maaşı alabilmeleri düzenleniyor.

İsteğe Bağlı Sigortalı Olmayan Kadınların da Yararlanması Düzenleniyor

5510 sayılı kanunun 50nci maddesi ile düzenlenen isteğe bağlı sigortalılık ile geçtiğimiz yıllarda primlerini ödeyen ev kadınlarına emeklilik hakkı kazandırıldığına dikkat çeken CHP’li Kara kanun teklifi ile ilgili yaptığı açıklamada “İsteğe bağlı sigortalılık ile ev kadınlarına emeklilik yolu açılmıştı ancak Türkiye’de özellikle düşük gelirli hanelerde kadınlarımızın en alt sınır olan prim ücretlerini dahi yatırması mümkün olamamaktadır. Eğer sosyal bir devlet olduğumuzu iddia ediyorsak, prim ödeme gücü bulunmayan kadınlarımızın da emekli olabilmelerini sağlayacak düzenlemeyi yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kanun teklifi ile evliliklerinde en az 25 yılı tamamlayan ve hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olan ev kadınlarının, yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınarak borçlandırılması ve bu tutarın emekli maaşlarının yarısını geçmeyecek şekilde taksitlendirilerek ödenmesi sağlanıyor.  

Son Güncelleme: 21.03.2017 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15