CHP'li Budak: "Genç sağlıkçıların geleceğini daha fazla karartmayın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sağlık meslek liselerinin önce iş garantisi vaadiyle cazibesinin artırıldığını ardından bu avantajın sağlık meslek liselerinin ellerinden alındığını belirterek, “AKP iktidarının hesapsız kitapsız eğitim politikalarının bedelini maalesef çocuklarımız ve gençlerimiz ödüyor. Son dönemde sağlık meslek liselerinden mezun olan gençlerimiz iş bulamadan çaresizlik içinde mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor” dedi.

08 Haziran 2018 Cuma 14:42
CHP'li Budak: "Genç sağlıkçıların geleceğini daha fazla karartmayın"

Budak, sağlık meslek liselerinin yakın döneme kadar iş bulma garantisi nedeniyle büyük ilgi gördüğünü, hatta Bakanlık teşvikiyle pek çok özel sağlık meslek lisesinin de önünün açıldığını hatırlattı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın aniden bu eğitim politikasından vazgeçtiğini ifade eden Budak şunları söyledi:

“Yakın bir zamana kadar sağlık meslek liseleri yüksek puanla tercih edilen, mezunlarının hemşirelik, acil tıp teknisyenliği gibi görevlere KPSS’yi kazanır kazanmaz atandığı okullar niteliğindeydi. Ancak mevcut iktidar, eğitimin her alanında uyguladığı hesapsız kitapsız politikaları sağlık meslek liselerinde de uygulayarak birden yapıyı değiştirdi ve gençlerin elinden bu hakkı aldı. Üniversiteye girişlerde ek puanları kaldırdı. Dolayısıyla binlerce sağlık meslek lisesi mağduru yarattı. Madem atamalarına mani olacaktınız neden bir de özel sağlık meslek liselerinin açılmasını teşvik ettiniz?

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİN

Sonra da Sayın Erdoğan sanki lütufta bulunurmuş gibi bu gençlerimize geçen şubat ayında ‘sağlık meslek liselerini bitirenler, hemşire yardımcısı olarak göreve başlayacaksınız. Ondan sonra terfi edeceksiniz, terfi ettikçe de hemşire ve daha sonra da hemşirelikte terfiye başlayacaksınız’ diye söz verdi. Ancak bu açıklamanın ardından hiçbir somut adım atılmadığı gibi hepsi lafta kaldı. Hangi kriterler uygulanacak, hangi sınavlar geçerli olacak hiç birisi belli değil. Gençlerimiz çaresizlik içinde mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Derhal verdiğiniz sözleri yerine getirin. Genç sağlıkçıların geleceğini daha fazla karartmayın.”

 

Son Güncelleme: 08.06.2018 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15