CHP’li Özel, MISIROĞLU’NUN vasiyetini okudu

CHP İLE AKP ARASINDA MISIROĞLU ZİYARETİ TARTIŞMASI... CHP'Lİ ÖZEL: “AÇIKLAMAYA MUHTAÇ, AYIPLI BİR İŞ”

20 Şubat 2018 Salı 17:31
CHP’li Özel, MISIROĞLU’NUN vasiyetini okudu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü ziyaret ettiği Kadir Mısıroğlu’nun bir televizyon programında “Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin. Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olanla bu dünyada da, ahirette de bir alakam olamaz, kabul etmiyorum, vasiyetimdir" sözlerini anımsatarak, “Bu açıklamaya muhtaç, ayıplı bir iştir” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özel, Erdoğan’ın Mısıroğlu ziyaretini anımsatarak, “Geçtiğimiz hafta cuma günü Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün de Meclis Başkanı, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etti. Resimleri burada, elini tuttular, gözüne baktılar. Meclis Başkanı’nın yanında da Şevki Yılmaz vardı. Meclisin başkanı ve ülkenin cumhurbaşkanı kimi ziyaret etti? ‘Keşke Yunan kazansaydı. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı’ diyeni, ‘Yunanı 500 sene idare ettik, yendik diye bayram yapmak abesle iştigaldir’ diyeni, ‘10 Kasım’da saat 09.05’te kenefe gidin’ diyeni. Kiminle beraber ziyaret ediyor? ‘Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz, o yüzden Atatürk anıtına çelenk koymadım’ diyen Şevki Yılmaz’ı yanına alıp ziyarete gidiyor” dedi.

MHP SIRALARINDAN SES ÇIKMADI

Özel, “Kadere bak deriz, kadere bak. Kimler kimlerle beraber. Cuma günü Mısıroğlu’nun elini tutanların Pazar günü kimin elini tuttuğunu, Atatürk’e cumhuriyete laf söyletmeyenlerin bu tutulan ele bir laf söyleyip söylemeyeceklerini merak ediyoruz” diyerek, pazar günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile görüşen Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığını yaptığı MHP sıralarına döndü ancak MHP sıralarından ses çıkmadı.

VASİYETİNİ ANIMSATTI, CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI YAPTI

Özel’in sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Az önce grup başkanvekilinin, cumhurbaşkanımızın bir tarihçinin ağır hastalığından kaynaklı ziyaretini eleştirmesini şaşkınlıkla karşılıyorum. Bir insanın hasta olması, hastalığıyla ilgili cumhurbaşkanımızın ziyarete gitmesinin bu kadar gündem olmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine tekrar söz alan CHP’li Özel, Mısıroğlu’nun bir televizyon programına yansıyan vasiyetini anımsatarak, “Burada ilan ediyorum. Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin. Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olanla bu dünyada, ahirette de bir alakam olamaz, kabul etmiyorum, vasiyetimdir" dediğini anımsattı. Özel, “Adam diyor ki, 'bu dünyada da ahirette de Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olanı kabul etmiyorum'. Cenazeye gidenleri göreceğiz. Adam vasiyet etmiş, cenazesinden men ediyor Mustafa Kemal’e muhabbeti olanları. Bu dünyada da dediği dün gidip elini tutan Meclis Başkanı’nın, cuma günü gidip elini tutan Cumhurbaşkanı’nın vermesi gereken bir cevaptır. Bu açıklamaya muhtaç, ayıplı bir iştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15