CHP’li Pekşen: THY’de yandaşlara torpilli atama yapılıyor 

THY’nin, AKP yandaşlarının arpalığına çevrildiğini söyleyen Pekşen, “THY’de herkesten gizli olarak, usulsüz bir şekilde, hiçbir liyakat kriteri dikkate alınmadan yandaşlar önemli görevlere atanıyor.” dedi. 

02 Kasım 2017 Perşembe 13:16
CHP’li Pekşen: THY’de yandaşlara torpilli atama yapılıyor 

THY’de yapılan gizli ve usulsüz atamalar hakkında TBMM’ye soru önergesi veren CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

AKP iktidarının, kamunun bütün kurum ve kuruluşlarını yandaşlarına arpalık olarak gördüğünü ifade eden Pekşen, “THY’de farklı değildir. THY, liyakatsız, beceriksiz, yandaş yöneticilerin elinde her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar TL zarar eden THY, buna rağmen yandaşlara arpalık olarak kullanılmaya ve haksız, liyakatsız, usulsüz atamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak THY’nin kurum içinde her hangi bir duyuru yapmadan, tamamen gizli bir şekilde belirlenen yaklaşık 100 kişi arasında mülakat yaparak, İcra Kurulu Kararı ile 11 kişiyi THY A.O. Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı görevine atamıştır. Bu kurumda yıllardır çalışan ve bu görevleri layıkıyla yerine getiren personelin haberi dahi olamadan, gizli bir şekilde böyle bir atama yapılması tamamen hukuksuzdur. Dahası mülakata çağırılan 100 kişiden ataması yapılamayanlar için bir havuz oluşturarak bundan sonraki atamaların da bu havuzdan yapılması tam bir aymazlıktır.” dedi. 
THY’nin Başbakanlığa bağlı Varlık Fonu’na devredilmesi nedeniyle TBMM’ye Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi veren Pekşen şu soruları yöneltti;
⦁    THY’nin kurum içinde, gizli bir şekilde 100 kişiyi mülakata çağırarak bu kişilerden 11 tanesini İcra Kurulu Kararı ile THY A.O. Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı görevine atadığı doğru mudur?
⦁    Bu atamalar neden THY’de görev yapan ve bu göreve atanma yeterliliğine sahip olan birçok personelden gizlenerek yapılmıştır?
⦁    THY tarafından seçilen yaklaşık 100 kişi hangi kriterler göz önünde tutularak belirlenmiştir? 
⦁    Atanan kişilerden birinin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yeğeni olan Mustafa Hüsnü Kurtulmuş olduğu doğru mudur?
⦁    Bu hukuksuz atamalardan önce bu görevde 20 kişi çalışırken hangi ihtiyaç sonucu 11 kişinin daha ataması yapılmıştır?
⦁    Sınava katılan ancak ataması yapılmayan kişiler için ‘yönetici havuzu’ oluşturulduğu doğru mudur?
⦁    Bundan sonra yapılacak yönetici atamaları bu havuzdan yer alan kişiler arasından mı yapılacaktır?
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15