CHP'li Tanal: "Düzce'miz zehir solumasın!"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamında Düzce İlinin Üçüncü Derece Sit Alanı Olarak İlan Edilmesi ve Bazı Tedbirlerin Alınması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi verdiğini belirtti.

15 Mart 2017 Çarşamba 12:06
CHP'li Tanal: "Düzce'miz zehir solumasın!"

Tanal “Güzel Düzce İlimiz düz bir ova şeklindedir. İlimizin bu topografik yapısı itibariyle ilimizde vatandaşlarımızca kullanılan katı ve sıvı yakıtların çevreye bıraktığı atıklar ve havaya salınan zehirli gazlar, ilimizde hava ve çevre kirliliğine sebep olmakta telafisi mümkün olmayan doğal tahribatlara yol açmakta ve insan sağlığını ciddi biçimde tehdit etmektedir. Yörenin sahip olduğu doğal güzelliklerin ve kaynakların, katı ve sıvı yakıtlar sonucu oluşan atıkların ve zehirli gazların etkisi ile tahrip olması gelecek nesillerin bu doğal güzelliklerden ve kaynaklardan mahrum kalmasına sebebiyet verecektir.” Açıklamalarında bulunmuştur.

Tanal sözlerine “ Anayasamızın 2.maddesinde sosyal devlet ilkesi, 56.maddesinde çevre hakkı hüküm altına alınmıştır. Anayasamızın bu maddeleriyle vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılması, temel ihtiyacı olan imkânların sağlanması ve asgari yaşam şartlarının korunması bunun yanı sıra vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamasının sağlanması amaçlanmıştır. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve tüm vatandaşların ödevidir.  Düzce’miz zehir solumasın diye doğalgaz kullanımının Düzce ilinde teşvik edilmesi,  Düzce ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza %40 indirimli olarak doğalgaz sağlanması, bu hizmetin vatandaşlara ulaştırılması için gerekli altyapı çalışmalarının ve tesisat kurulumlarının yapılması, yapılacak tüm aboneliklerde tesisat kurulum maliyetleri için gereken finansmanın uzun vadeli ve düşük maliyet imkânları ile abonelere sunulması, vatandaşlarımıza tesisat ve abonelik için gereken maliyetleri ödemede kolaylık sağlanması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yeşil kart sahibi olan vatandaşlarımıza bedelsiz olarak sunulan yakıt yardımının katı ve sıvı yakıt yerine doğalgaz olarak sunulması, Düzce ilinin bulunduğu topografik yapı dolayısı ile insan sağlığını tehdit eden katı ve sıvı yakıt atıklarından ilimizin arındırılmasını, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının, denizlerin, göllerin, akarsuların, toprağın ve hava temizliğinin korunmasını sağlamak, üzere Düzce ilimizin doğal sit alanı olarak ilan edilmesi amacıyla kanun teklifi verdim.” Açıklamalarıyla devam etti.

Son Güncelleme: 15.03.2017 12:16
Anahtar Kelimeler:
Mahmut Tanal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15