“Devlet 17/25 Aralık'tan sonra da FETÖ ‘ye teşvik verdi”

CHP’Lİ EREN ERDEM, FETÖ OKULLARINA TEŞVİKLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

18 Eylül 2017 Pazartesi 14:47
“Devlet 17/25 Aralık'tan sonra da FETÖ ‘ye teşvik verdi”

24. Dönem AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İÇTEN’in katıldığı  bir Televizyon Programında sarf ettiği “17/25 Aralıktan sonra FETÖ'nün okuluna çocuklarını götürenlere devlet teşvik verdi” sözlerini TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “bu teşviklerden kimler yararlanmıştır, yararlananlardan ceza evlerinde olanlar var mıdır” dedi.. Cuma İçten AKP’de üst düzey yöneticilik yapmış döneme tanıklık eden önemli bir isimdir. Çok ciddi iddialar bulunduğu bir günde, TEOG tartışmalarının ortaya atılması zamanlama açısından çok manidardır. AKP Cuma İçten ’in iddialarına cevap vermelidir. Gündem değiştirerek bu iddiaları geçiştiremez, ifadelerini kullandı. AKP nin Ulusal basında da yer alan bu iddialar karşısında suskunluğunu koruduğunu dile getiren     Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.

“Partinizin 24. Dönem Milletvekili Cuma İçten’in KRT TV’de 14.09.2017 tarihinde Çağlar Cilara ile yaptığı programda ifade ettiği; “Hiç kusura bakmasın kimse, okul mevzusu, devlet FETÖ'nün okuluna çocuklarını götürenlere teşvik verdi, devlet verdi bunu. 17/ 25 Aralık'tan sonrasını söylüyorum, öncesini söylemiyorum, 17 / 25 Aralık'tan sonra FETÖ'nün okuluna çocuklarını götürenlere devlet teşvik vermiş diyorum. Sen benim çocuklarımı FETÖ'nün okullarına yolladım diye memuriyet alırsan bu doğru olmaz. Niye, o okulun ruhsatını veren devlet, denetleyen de devlet, o zaman suçlu kim? Ruhsatı veren, teşviki veren, denetleyen. Herkes yerinde duruyor ama vatandaş içerde. Allah kabul etmez bunu. Bunların hiçbiri hukuken de kriter olamaz” şeklindeki beyanı bağlamında, aşağıdaki sorularımın cevaplanmasını arz ederim.

1-    Devlet 17/25 Aralık sonrası, çocuklarını FETÖ okuluna gönderenlere teşvik vermiş midir?
2-    Hükümetinizin milat kabul ettiği 17/25 Aralık sonrası, FETÖ okullarına neden teşvik verilmiştir?
3-    İddia edilen teşvik, ne boyuttadır? Toplam rakamlar ne kadardır?
4-    Kaç kişi bu teşviklerden yararlanmıştır?
5-    Bu teşviklerden yararlandığı halde cezaevinde bulunan kimse var mıdır?”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15