Devrim Kök’ten ATV’ye sert tepki!

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök: Namusuyla rızkını kazanan çiftçimizin emeğini size yedirmem!..

13 Şubat 2018 Salı 13:55
Devrim Kök’ten ATV’ye sert tepki!

ATV’nin hiçbir resmi veriye dayanmadan üreticiler hakkında yaptığı yanlış ve kasıtlı haberleri TBMM’ye taşıyan Kök, "algı operasyonlarıyla üreticilerin zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Kök, son günlerde özel bir televizyon kanalı olan ATV tarafından üreticilerin ürettiği ürünlerde halk sağlığına zararlı ilaçlar kullanıldığı, bu ilaçların sebze ve meyvelerde kalıntı bıraktığı,  “ yemeğimize zehir koyuyorlar”, “fırsatçılar sağlığı tehdit ediyor”,” meyve-sebzede ölümcül tuzaklar” ifadeleri kullanılarak üreticilerin halkın sağlığıyla oynadığı şeklindeki haberlerin kasıtlı ve bilimsel dayanaklar  yoksun olduğunu söyledi.

Bu konu ile ilgili olarak özellikle Antalya’dan çok sayıda üreticiden tepki geldiğini belirten Kök, "Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’ya soru önergesi vererek  göreve davet etti. Kök, haberde yer aldığı üzere özellikle Antalya’da üretilen ürünlerde sağlığa aykırı herhangi bir kimyasal kullanıldığı hakkında  Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı olarak yapılan herhangi bir tespit var mıdır? Var ise hangi tarihlerde yapılmıştır? Sonuçları nelerdir?" diye sordu.

Bu algı operasyonunun nedeni nedir? diye soran Kök, "ATV kanalı hangi bilimsel verilere göre üretilen ürünlerde hormon ve ağır metal kalıntıları olduğunu, PH değerinin düşük olduğunu iddia etmektedir? Bakanlığın böyle bir raporu var mıdır? Bahse konu olan ürünler sağlığa aykırı bir şekilde üretilmiş ise bakanlık olarak bu güne kadar neden herhangi bir işlem yapılmamıştır? Yapıldı ise kamuoyuna neden açıklanmadı? Bakanlıkta olmayan verileri ATV kanalının nasıl elde ettiğini ve kamuoyunu neden yanlış yönlendirdiğini  sayın bakan açıklamak zorundadır.

 Eczaneden alınabilen tarım ilaçlarının kullanıldığı iddialarına asılsız olduğunu üreticilerin sert tepki gösterdiğini belirten Kök, bakanlık Türkiye’de kaç eczanede tarım ilacı satıldığını açıklasın. Bu eczaneler hangi yetkiyle hangi zararlı ilaçları satıyorlar. ATV bu konu ile ilgili olarak taraflı ve yanlış yayın yapmakta, halkı yanlış yönlendirmektedir.

Türkiye’de ürün fiyatları sadece iklimin ve çeşitlerin adaptasyonuna bağlı olarak, kış aylarında  rekoltenin, verimin düşmesi ve arz  talep dengelerine göre oluşur. Buna rağmen neden üreticiler zan altında bırakılıyor? Bu haberi yapanlar çiftçilerimizin  ürettikleri sebzelerine, meyvelerine kendi çocuklarına bakar gibi seralarında baktığını bilmezler. Sabahlara kadar karda kışta üşüyüp dön vurmasın diye seralarda soba yakıp beklediklerini bilmezler. Bin bir emek ve özveriyle namusuyla rızkını kazanan çiftçimizin emeğini size yedirmem. Çiftçimiz sahipsiz değildir. Algı operasyonlarıyla üreticilerin zarar etmesine, çiftçilerin emeklerinin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15