​Didem Engin, Yassıada ve Uzulgöl'deki talanı Meclis'e taşıdı!

"KENDİ ÜLKESİNDE AĞAÇLARI YOK EDEN, AMERİKA’YA GİTTİĞİNDE İSE PARKLARI BAHÇELERİ DOLAŞAN BAŞBAKANIMIZA SORUYORUM: HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR?"

15 Kasım 2017 Çarşamba 15:25
​Didem Engin, Yassıada ve Uzulgöl'deki talanı Meclis'e taşıdı!

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, AKP döneminde doğanın ve ormanlık alanların rant ve çıkar uğruna talan edildiğini belirterek "Kendi ülkesinde ağaçları yok eden, Amerika’ya gittiğinde ise parkları bahçeleri dolaşan Başbakanımıza soruyorum: Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?" sorusunu yöneltti.

İSTANBUL AVRUPA'DAKİ EN KİRLİ METROPOL

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Avrupa’daki en kirli 10 şehrin 8’inin Türkiye’de bulunduğunu belirten Didem ENGİN, "Bu çok ürkütücü bir oran. İstanbul ise Avrupa’daki en kirli metropol" dedi.

KIYI BÖLGELERİMİZDE HALKIMIZIN DENİZE GİREBİLECEĞİ, NEFES ALABİLECEĞİ YER NEREDEYSE KALMADI

"Bu kirliliğin arkasında AKP döneminde doğanın ve ormanlık alanların rant ve çıkar uğruna talan edilmesinin önemli bir rolü olduğu aşikardır" diyen Didem ENGİN, AKP Hükümet’lerinin sadece İstanbul’u rant uğruna taşlaştırmadıklarını söyleyerek "Ülkemizin tüm kıyı bölgelerinde halkımızın denize girebileceği ve nefes alabileceği yer neredeyse kalmadı" diye konuştu.

AKP YASSIADA'DA TEK BİR YEŞİL OT BIRAKMAMAYA YEMİN Mİ ETTİ?

Konuşmasında son yıllarda yaşanan yoğun yapılaşma sonucunda değişen görüntüsü ile kamuoyunda yer alan Uzungöl ile imara açıldıktan sonraki hali ile son günlerde gündeme gelen Yassıada'nın talan öncesi ve sonrası fotoğraflarını gösteren Didem ENGİN, "İşte kaçak yapılaşma ile yeşilin en güzel tonundan, betonun grisine boğulan Uzungöl... Ve imara açılmasının ardından AKP’nin, üzerinde tek bir yeşil ot bırakmamaya yemin etmişçesine betonlaştırdığı Yassıada..." dedi.

KENDİ ÜLKESİNDE AĞAÇLARI YOK EDEN BAŞBAKAN AMERİKA'DA PARKLARI BAHÇELERİ DOLAŞIYOR

Didem ENGİN sözlerine "Kendi ülkesinde ağaçları yok eden, Amerika’ya gittiğinde ise parkları bahçeleri dolaşan Başbakanımıza soruyorum: Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?" sorusu ile son verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15