Dolardaki artış artık millet sorunudur!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, gece yarısı dolar kurunun 4.80’i geçmesine ilişkin “Bu artık bir millet sorunudur” diyerek çözüme işaret etti: “Türkiye’deki rejim değişikliği riski dünyayı tedirgin ediyor. Acil olarak siyasi uzlaşı, toplumsal kutuplaşmanın sona ermesi, OHAL’in kaldırılarak hukukun tesisi gerek.”

23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:01
Dolardaki artış artık millet sorunudur!

Türk Lirasının değer kaybetmesi karşısında elbirliğiyle ciddi bir çabaya ihtiyaç olduğunu belirten CHP’li İrgil, şöyle devam etti:

Devalüasyon oluyor. Bu artık seçimden, siyasetten ve partiler arası rekabetten çok daha önemli ve ciddi bir durum. Çünkü hep birlikte fakirleşiyoruz. Bu gidişat ile ekonomi çökerse seçimi kimin kazandığının önemi yok. Tüm siyaset, ekonomi bürokrasisi hemen bir araya gelmeli. Zira bu gidişat herkes için çöküş demek. Ekmek ve et herkese gerekli. Halkın asabı tamamen bozuldu. Daha dün bir çiftçi kendini yakma girişiminde bulundu. Ne yazık ki iktidar seçimde kaybetme korkusundan Merkez Bankası’nın elini kolunu bağladı, hareket ettirmiyor. Bütün topluma ve ülkeye zarar veriyorlar. OHAL derhal kaldırılmalı zira ekonominin bu kırılganlığının nedeni hukuk güvenliğinin olmaması. Sermaye siyaset, inanç, parti tanımaz. Güvenlik, hukuk yoksa sermaye kaçar. Siyaset, ekonomi kurmayları, iş dünyası ve bankalar aklını başına almalı derhal piyasaya güven vermeli. AKP tek adam yönetimini, ekonomiye siyasi müdahaleyi derhal terk etmeli. Kısır çekişmeler bırakılmalı. İktidar ve siyaset derhal birlikte güven vermeli.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15