Dudu: “Ulemanın değil hukukçuların adaletine ihtiyaç var”

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’nun 5 Nisan Avukatlar Günü Açıklaması: “Ulemanın değil hukukçuların adaletine ihtiyaç var”

05 Nisan 2017 Çarşamba 13:15
Dudu: “Ulemanın değil hukukçuların adaletine ihtiyaç var”

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı

Dudu, FETÖ ya da başka bir tarikat ve cemaatin adaleti esir alması halinde ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini

belirterek, “Hukuk ve adalet kavramının aşındırılmaya çalışıldığı günümüzde, “ulemanın” değil “hukukçuların” kararına ihtiyaç vardır. Adil yargılanmanın en temel dayanağını oluşturan savunma hakkının güvencesi olan avukatlık mesleği, en kutsal mesleklerden biridir. Hukukun üstünlüğü ilkesi için çoğu kez yaşamını riske atarak savaşan avukatlar, Türkiye’de barış ve kardeşliğin yaşaması için de tüm güçlüklere rağmen mesleklerini devam ettirmeye çalışmaktadır” dedi.

Dudu, avukatlık mesleğinin adaletin ülkeye yerleşmesi için üstlendiği misyona işaret ederek, “Demokratik, laik sosyal hukuk devletimizin güvencesi olan temel insan hakları ve özgürlüklerin savunulması için demokrasinin “Olmazsa olmazı” olan tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum” mesajını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15