“Ensar Vakfı’na bu derinden bağlılığın gerekçeleri nelerdir?”        

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan: Kırklareli Lüleburgaz’da öğrencilerin Ensar Vakfı’nca düzenlenen ”Moral Motivasyon” konulu seminere zorla götürüldüğü iddiaları İlimizde büyük bir infiale neden olmuştur. Öğrenciler dersten alınıp, nereye götürüldüklerini dahi bilmeden seminer salonuna götürülmüş, salona  girdiklerinde ise karşılaştıkları manzaraya itiraz edip salondan çıkmak istemişlerdir. Bu yaşananlara şahit olan Vatandaşlarımız ve Velilerimiz tarafından telefonlarımız kilitlenmiştir.

18 Ekim 2018 Perşembe 15:29
“Ensar Vakfı’na bu derinden bağlılığın gerekçeleri nelerdir?”        
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

                                                                                    Turabi KAYAN

CHP Kırklareli Milletvekili

Kırklareli Lüleburgaz’da öğrencilerin Ensar Vakfı’nca düzenlenen ”Moral Motivasyon” konulu seminere zorla götürüldüğü iddiaları İlimizde büyük bir infiale neden olmuştur.

Öğrenciler dersten alınıp, nereye götürüldüklerini dahi bilmeden seminer salonuna götürülmüş, salona  girdiklerinde ise karşılaştıkları manzaraya itiraz edip salondan çıkmak istemişlerdir.

Bu yaşananlara şahit olan Vatandaşlarımız ve Velilerimiz tarafından telefonlarımız kilitlenmiştir.

Bu bağlamda;

  1. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı’na bu derinden bağlılığının gerekçeleri nelerdir ?
  2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün seminer olurunda var olan, “seminere katılacak öğrencilerin velilerinden izin alma şartı” na uyulmadığı halde, bu seminerin yapılabilmesinin sorumlularını araştıracak ve gerekli cezaları verecek misiniz ?
  3. Vatandaşlarımızın ve kamuoyunun büyük tepkilerine rağmen ENSAR VAKFI’nın  bu kadar özgürce davranabilmesinin gerekçeleri nelerdir ?
  4. Tüm öğrencilerimizin hakkı laik, bilimsel ve demokratik bir eğitimdir. Okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ya da gerekli eğitimleri akademik düzeyde almış uzmanlar tarafından seminerler verilmesi Sizce de daha doğru değil midir ?

Son Güncelleme: 18.10.2018 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15