"Erdoğan'ın tavrı Türk işçilerini ve turizmi kurban ediyor!"

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AVUKAT MAHMUT TANAL: “ERDOĞAN, KENDİ SİYASETİNE TURİZMİ VE TÜRK İŞÇİLERİNİ KURBAN ETTİ.”

20 Ağustos 2017 Pazar 12:06
"Erdoğan'ın tavrı Türk işçilerini ve turizmi kurban ediyor!"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya seçimlerine el uzatmasına tepki gösterdi. Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşından gelen mesajı Sosyal medya hesabından yayınlayan Tanal, “ Almanya’daki siyasetçiler ve Alman vatandaşları, seçim hukukunu, seçim güvenliğini ve diyaloğu içselleştirmiştir. Erdoğan Almanya’da yapmak istediği şeyi istese de yapamaz. Erdoğan öncelikle karşı çıktığı partiye üye olan milletvekilleri ile otursun konuşsun. Önce ortadaki çelişkiyi gidersin” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya seçimlere ilişkin tavrına tepki göstererek şunları söyledi:

“Almanya’daki siyasetçiler ve Alman vatandaşları, seçim hukukunu, seçim güvenliğini ve diyaloğu içselleştirmiştir. Türkiye’de siyasi partiler arasında uzlaşılmayan düşman yaratan kavga zemini üzerinde siyaset yapılan bir anlayış söz konusudur. Hala koalisyonlarla yönetilen Almanya’da ise tam tersidir. Türkiye’de siyasi iktidar, hoşgörü ortamını, diyalog ortamını, uzlaşı ortamını, seçim hukuku ve siyasi tercihte bulunma özgürlüğünü tehdit etmektedir. Bunu da oy ile yatırım ile hizmet götürmeme ile terörist ilan etmekle tehdit ederek yapmaktadır. Erdoğan’ın bu ayrımcı tavrı Almanya’da yaşayan 3 buçuk milyon Türk vatandaşımızı huzursuz ve rahatsız etmektedir. Aynı zamanda Almanya’da yaşayan işçi Türk kardeşlerimizin hukukunu, çalışma barışını tehlikeye sokmaktadır. Bu eylem ile Almanya’dan ve Almanya üzerinden diğer ülkelerden Türkiye’ye turist gelmesi engellenmektedir. Erdoğan, kendi siyasetine hem Türk ekonomisini hem turizmi hem de Avrupa’da çalışan Türk işçilerini kurban ediyor. Türkiye adeta tek kişilik, tek adamlık yönetim anlayışının egemenliğinde korku ve panik yaratarak turistlerin gelmesi engellenmekte, bu da milli ekonomiye turizme darbe vurmaktadır. Turizmin gelişmesi için bayram tatili 10 gün yapılmakta ancak bu 10 günlük tatil turizmi kalkındıramaz, açıkları gideremez. Bunun yolu yöntemi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh ilkesiyle turizm geliştirmektir. Ülke ekonomik anlamda rahat bir nefes alır. Keşke siyasi iktidar Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesini içselleştirip politika haline getirmiş olsaydı, biz de dünya kamuoyunda iktidara destek verseydik.”

Tanal’ın sosyal medya hesabından attığı twitler ise şöyle:

1-Bana Yurt Dışında (Almanya'da)yaşayan Türk vatandaşlarımızdan gelen mesajı aynen yayınlıyorum.

2-Sayın vekilim, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye düşmanı olarak gösterdiği Alman partilerine üye olan çok AKP'liler var.

3-Eski milli görüş örgütünden birçok yönetici CDU, SPD ve Yeşiller Partisine üyeliği var. Örn: Eski Milli görüş Sekreteri Mustafa Yeneroğlu

4-Eski Milli görüş Sekreteri Mustafa Yeneroğlu,  Köln'de SPD üyesi. Bir kasım seçimlerinde AKP İstanbul üçüncü bölge milletvekili seçildi.

5-Buna benzer şu an AKP içinde çalışan yöneticileri var. Bu konuyu Almanya'daki SPD yöneticileri biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'da biliyor

6-Bu partileri Türkiye Düşmanı gösteren Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yöneticileri nasıl oluyor da bu partilere(ALMANYA)üye oluyorlar.

7Hem Almanya'daki partileri düşman gösteriyor hem de düşman gösterdikleri partilere AKP'li üye ve onları Milletvekili seçiyor.  Bu ne perhiz ne lahana turşusu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15