"Erdoğan'ın VIP UÇAKLARI satılacak mı?"

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin kullandığı ve VIP donanımlı hale getirilerek Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetine verilen uçağı TBMM gündemine taşıdı. Uçağa milyonlarca dolar ödendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta vatandaşa dolar bozdurma çağrısı yaptığını anımsatan Yılmaz, “Erdoğan’ın dolar bozdurma çağrısı çerçevesinde milyonlarca dolara alınan VIP uçakların satılması düşünülmekte midir?” diye sordu.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:30
"Erdoğan'ın VIP UÇAKLARI satılacak mı?"

GERÇEK MUHABİR / ANKARA

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin kullanmış olduğu ve THY’nin 78 milyon dolara satın aldıktan sonra VIP donanımlı hale getirilerek, Cumhurbaşkanlığı’nın hizmetine verilen uçağı TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta vatandaşa ellerindeki doları bozdurma çağrısı yaptığını anımsatan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Erdoğan’ın dolar bozdurma çağrısı çerçevesinde milyonlarca dolara satın alınan VIP uçakların satılması düşünülmekte midir?” diye sordu.

VIP FİLOSUNDA 13 UÇAK MI VAR?

CHP’li Yılmaz, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde,  Türk Hava Yolları’nın (THY), Tunus Havayolları’na ait A340-500 tipi VIP uçağı Aralık 2016’da 77.8 milyon dolara satın aldığını hatırlattı. VIP hizmetlerde kullanılacak olan uçağı Tunus’un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin kullandığını hatırlatan Yılmaz, uçağın 5 yıl süreyle Fransa’da alıcı beklediğinin açıklandığını anımsattı. Yılmaz, uçağın Cumhurbaşkanlığı için kullanılacağını ve devletin filosundaki 13’üncü VIP uçak olduğuna ilişkin haberlerin basında yer aldığını hatırlattı.  Devletin filosunda 13 VIP uçak bulunduğuna ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını soran Yılmaz, “Bu iddia doğru değilse önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle VIP filosunda kaç uçak bulunmaktadır?” sorusunu yöneltti.

UÇAKLARIN DA SATILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemdeki açıklamalarında vatandaşa dolarlarını bozdurma çağrısı yaptığını hatırlatan Yılmaz, Cumhurbaşkanı’nın “Elinde silahı, bombası olan teröristle, elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından hiçbir fark yoktur” açıklamasını anımsattı. Yılmaz, “Erdoğan’ın dolar bozdurma çağrısı çerçevesinde milyonlarca dolara satın alınan VIP uçakların satılması düşünülmekte midir? Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan milyonlarca emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısından söz eden iktidarınızın lüks harcamalarına devam etmesi bir tezat değil midir” diye sordu.

VIP UÇAKLARA NE KADAR HARCAMA YAPILDI?

            Devlet envanterine kayıtlı VIP filosunda yer alan uçakların özelliklerinin açıklanmasını isteyen Yılmaz, “Bu uçaklar için toplam ne kadar harcama yapılmıştır?” diye sordu. Yılmaz’ın önergesinde yer alan diğer sorular şöyle:

            “-VIP filosundaki uçaklar hangi tarihlerde satın alınmıştır? 2002 yılından bu yana satın alınan kaç VIP uçak bulunmaktadır?

-THY, yeni uçak alınmasına neden ihtiyaç duymuştur? VIP filosunda yer alan uçaklar ihtiyaca cevap vermemektedir?

-Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasetçilerden ve yöneticilerden beklenen sorumluluklar ile onların tutumlarını ölçecek kurallar, vatandaşlar için ayrı, devlet ve hükümet yetkilileri için ayrı mı uygulanmaktadır?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15