“FETÖ borsalarında KİM NE ALDI açıklayın!"

CHP'Lİ ENGİN ALTAY: “AKP’Lİ FETÖCÜLERİN DOKUNULMAZLIĞI NEREDEN GELİYOR?”

18 Nisan 2018 Çarşamba 13:32
“FETÖ borsalarında KİM NE ALDI açıklayın!"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP sözcülerinin “Parti içindeki FETÖ’cüleri temizledik” açıklamalarını eleştirerek, “Bu temizlediğiniz FETÖ'cülerle ilgili hangi savcıya suç duyurusunda bulundunuz? Kaçı yargılanıyor? Bir tane örnek yok. Bu FETÖ'cülerin cezai muafiyeti mi var, dokunulmazlığı mı var? Böyle FETÖ ile mücadele mi olur?” diye konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti’nin FETÖ ile etkin ve samimi bir mücadele yürütmediğini söyledi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın "Biz AKP içinde, il bazında, ilçe bazında, belde bazında, belediye bazında bütün FETÖ'cüleri temizledik” şeklinde açıklamasının da bunun  göstergesi olduğunu vurgulayan Altay, “Peki, bu FETÖ'cülerin cezai muafiyeti mi var, dokunulmazlığı mı var? Bu temizlediğiniz FETÖ'cülerle ilgili hangi savcıya suç duyurusunda bulundunuz? Bir tane şurada örnek gösterin, bir tane. Samimiyet böyle olur. Balıkesir Belediye Reisi "Ailem ve çocuklarım tehdit ediliyor." dedi, gözleri yaşara yaşara istifa etti adam. Ayıptır ya! Suçsuzsa niye aldınız? Suçluysa savcıya niye vermediniz? Vermediniz çünkü onların vereceği her ifadede içinizden bir sürü insan o işe dâhil olacaktı” dedi. Altay şöyle devam etti:

FETÖ BORSASINDA KİM NE ALDI?

"Vallahi de billahi de siz, FETÖ'yle mücadele etmiyorsunuz. Etseniz, çıkarsınız, içinizdeki ‘Ayıkladık’ dediğiniz FETÖ'cüleri kulağından tutup savcıya teslim edersiniz. Bir arkadaşınız ‘FETÖ borsası kuruldu’ dedi ya… Söylemedi mi? Sormadınız mı o arkadaşınıza, kim ne aldı, kim ne verdi? Parası olan dışarıda, parası olmayan içeride.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15