Gamze Taşçıer: '17 Nisan Şiddetle Mücadele Günü İlan Edilsin!'

CHP Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer 17 Nisan gününün Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

18 Nisan 2019 Perşembe 10:20
Gamze Taşçıer: '17 Nisan Şiddetle Mücadele Günü İlan Edilsin!'

BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı gerek fiziksel gerek sözel şiddetin boyutlarının her geçen gün arttığını ve toplum vicdanını kanatan ölümlerin yaşandığını vurgulayan Taşcıer: “Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan 2012 günü ameliyattan çıkıp servisine geldiğinde vahşice bıçaklanarak öldürülmesi bu toplumun yaşadığı travmalardan biridir. Sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için çalışırken kendi sağlıklarından hatta yaşamlarından olduğu ortadadır. Bunun önüne geçmek için elbette yasalar yapılmalıdır. Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkartılması için sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. İktidar bu konuda derhal harekete geçip gerçekten sağlık çalışanları koruyacak somut düzenlemeler yapmalıdır. Bu konuda bir arpa boyu yol alınamadı” dedi.

BÖYLE BİR ORTAMDA TOPLUM SAĞLIĞINDAN DA SÖZ EDİLEMEZ

Türk Tabipleri Birliği’nin yıllardır, sağlık ortamının bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sağlık çalışanlarının sürekli olarak saldırıya uğradığını, şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini vurguladığını hatırlatan Taşcıer, “Sağlıkta Şiddeti önlemek amacıyla devreye sokulan Beyaz Kod uygulamasına göre, 2012 yılının ilk 6 ayında 5 bin 50 şiddet vakasının rapor edilmişken, 2017 yılı sonunda şiddet vakalarında yüzde 168 oranında artış yaşandığı ve 13 bin 545 şiddet vakasının meydana geldiği görülüyor. Böyle bir ortamda toplum sağlığından da söz edilemez” ifadelerini kullandı.

BU PARTİLER ÜSTÜ, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR

Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin ardından yedi yıl geçti. Sivil toplumun ve mağdurların tüm çabalarına, katkılarına rağmen sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik ciddi bir adım atılmadığını söyleyen Taşcıer, “Atılmayan adımlar nedeniyle Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir ve Dr. Fikret Hacıosman görevleri başında öldürüldü. Binlerce sağlık çalışanı da hasta yakınlarının saldırılarına maruz kalıp ölümden kıl payı kurtuldu. Toplumun tamamını doğrudan ya da dolaylı biçimde etkileyen sağlıkta şiddetin engellenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının yanında şiddete dikkat çekmek de gerekiyor.  Farkındalık yaratmak adına Dr. Ersin Arslan’ın ölüm günü olan 17 Nisan’ı “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” olarak ilan ederek sağlıkta şiddete karşı farkındalık oluşturmak doğru bir adım olacaktır. Bu partiler üstü, siyaset üstü bir konudur. Mecliste bulunan diğer siyasi partilerin de böyle bir talebe karşı duracaklarını düşünmüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 18.04.2019 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15