"Gazeteciler Günü, iktidar eliyle artık kutlanamaz hale geldi!"

CHP’Lİ TANAL: “GAZETECİLER GÜNÜ İKTİDAR ELİYLE KUTLANAMAZ HALE GELDİ

10 Ocak 2019 Perşembe 11:31
"Gazeteciler Günü, iktidar eliyle artık kutlanamaz hale geldi!"

İktidarın gölgesi altında basının görevini yapamadığını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, iktidar eliyle artık kutlanamaz hale getirilmiştir.  2018 yılı basın özgürlüğü açısından utanç verici bir yıldır. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde başka hiçbir özgürlükten bahsedilemez” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde cezaevindeki gazetecileri, Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem’i, 23 yıl önce dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi, basın şehitlerini ve baskı altında çalışan gazetecileri unutmadı. Basının halkın sesi, gözü, kulağı olduğuna değinen Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye, sadece işini yaptığı için öldürülen, suikasta uğrayan, hapse atılan gazetecilerin ülkesidir. İki gün önce Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin görevi başındayken dövülerek öldürülmesinin, katledilmesinin 23. yıldönümüydü. Geriye ise gözü yaşlı bir annesi kaldı.  Bu ülkede bir gazeteci dövülerek öldürüldü Gazetecilerin ağır şartlar altında kutsal görevlerini ifa etmeye çalışıyorlar. İktidarın tüm baskısına rağmen, bi taraf olmayan bertaraf olur anlayışına rağmen, demokrasi gazeteciler sayesinde kalmaktadır. Türkiye’nin demokrasi tablosu bu durumdayken, emekçi gazetecilerimiz düşük ücretli maaşlara ağır şartları altında, güneşin altında, ayazda, gece gündüz çalışıyor. Halkın haber alma özgürlüğünde çalışan emekçi gazetecilerimizin büyük emeği bulunmaktadır. Muhalif gazetelerimiz, televizyonlarımız, iktidarın ideolojisine yakın bir çizgide olmadıkları için dahi reklam alamıyorlar. Hiçbir reklam geliri olmadan sadece kutsal mesleklerini büyük emeklerle yerine getirmeye çalışıyorlar. Yasama yürütme ve yargıdan sonra ülkenin 4. gücü olan basın, el üstünde tutulmalı, saygı gösterilmeli ve ülke içi demokrasimiz için büyük önem arz etmektedir. Gazetecilik suç olmadığı halde 45 gazeteci tutulandı, 123 gazeteci, gözaltına alındı, 102 gazeteci hapis cezası aldı. Haber yapmak, yazmak suç teşkil etmediği halde 17 haber sitesine ve 672 habere erişim engeli konuldu. Fikir işçileri olan gazetecilerin, fikirlerinden dolayı tutuklanması, cezaevine atılması, basın kartlarının iptal edilmesi veya iş yerlerinin kapanarak işsiz kalması, dünya kamuoyu gözündeki demokrasi notumuzu yerle bir etmektedir. Şuanda cezaevinde olan Parti Meclisi üyemiz Erden Erdem de bir gazetecidir. Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem 196 gündür özgürlüğünden mahrum bırakılmaktadır. 2018 yılı ve her geçen yıl şiddetlenen baskılarla basın özgürlüğü utanç verici hale gelmiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15