Gökdağ: “YOKSULLUK derinleşerek artıyor!"

“İKTİDARDA KALMAK İÇİN YOKSULLUĞU ÇÖZMÜYORLAR YÖNETİYORLAR”

15 Aralık 2017 Cuma 13:19
Gökdağ: “YOKSULLUK derinleşerek artıyor!"

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “TBMM Genel Kurulu’nda 2018 Merkezi Bütçe görüşmelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına yaptığı konuşmasında, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 bütçesinin 8,2 milyar dolar olduğunu belirten Gökdağ, Bakanlığın 2016 yılı için sosyal yardımlara harcadığını iddia ettiği tutarın 11,6 milyar dolar olduğu ve Sınıflandırmaya girmeyen sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetlerine 2016 yılında harcanan tutar 38 milyar dolar olduğu görülmektedir dedi. Sınıflandırmaya girmeyen sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetlerinden doğrudan sosyal yardım olmayan hacimli kalemlerin çıkarılması sonucunda 2016'da yardımlara harcanan tutar 26,4 milyar dolar olduğunu ve harcandığı iddia edilen 26,4 milyar dolar, eski parayla yaklaşık 105 katrilyon gibi devasa bir rakam olduğunu belirten Gökdağ, bu kadar büyük bir paranın harcanmasına rağmen ülkemizdeki yoksul sayısı azalmamakta, aksine yoksulluk derinleşmektedir dedi. Gökdağ, “AK PARTİ anlayışının yoksulluğu ortadan kaldırmaya yönelik değil, aksine insanların yoksul kalmasını ve yoksulluğu yöneterek iktidarını ayakta tutmaya çalıştığını yani başka bir deyimle, vatandaş yoksul olmalı ve bu yoksulluğunu kullanarak, bu yoksulluğu yöneterek AK PARTİ iktidarı devam etmeli anlayışında olduğunu söyledi. Gökdağ,” gerçek halk iktidarlarının yapması gereken, yoksul insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı sosyal devlet ilkesini hayata geçirirken diğer yandan da yoksulluğu ortadan kaldıracak, fakirliği ortadan kaldıracak politikaları uygulamaktır. Bakanlığın harcadığını iddia ettiği 105 katrilyonla bahsettiğimiz sosyal yardımların yapılması yanında yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik politikaların birlikte yönetilmesi mümkün olabilirdi. Bu da şu anlama geliyor ki sosyal yardım ve hizmetlere harcanan paranın sağlıksız ve kimilerini zengin etmeye yönelik harcanmıştır” dedi.
-“SON 15 YILDA ARTAN SUÇ ORANI TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜNÜN İFADESİDİR.”
“Yoksulluğun bu kadar yoğun yaşandığı ülkemizde sağlıklı bir toplum yapısı beklemenin hayalden öteye gitmeyeceğini dile getiren Gökdağ; Üzülerek görüyorum ve söylüyorum ki, yoksulluğun bu kadar derinleştiği ülkemizde toplum onarılması güç ciddi hasarlarla karşı karşıya kalmıştır. AK PARTİ iktidarından bu yana adam öldürme yüzde 261 artmış, fuhuş yüzde 790 artmış, çocukların cinsel istismarı yüzde 434 artmış, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678, cinsel taciz yüzde 449, kadına şiddet yüzde 1.400 artmış, boşanmalar yüzde 37 artmış. Değerli arkadaşlar, bu rakamlar bir toplumun çöküşünün ifadesidir “dedi.
-“İŞÇİ, EMEKÇİ, TAŞERON, EMEKLİ, ESNAF, ÇİFÇİ İÇİN BÜYÜMÜYEN BU EKONOMİ ALLAH AŞKINA KİMİN İÇİN BÜYÜYOR!”
“Hangi sorunu aralarsan arala, altında ekonomi yatar, bütün bu olumsuz tablolar ülkemizdeki ekonomik gidişatın kötülüğünden kaynaklandığını söyleyen Gökdağ; “Ekonomik büyümeden söz ediyorsunuz, Allah aşkına, bu ekonomi kimin için büyüyor? İşçi için büyümüyor, çiftçi için büyümüyor, engelli için büyümüyor, taşeron için büyümüyor, emekli için büyümüyor; kimin için büyüyor? Aksine, bu saydığım gruplar gün geçtikçe daha da fakirleşiyor. Ekonomi bir avuç yandaş için büyüyor, servetlerine servet katıyorlar. O nedenle, hiç değilse şu gerçeği kabul edin ki AK PARTİ'nin ekonomi anlayışı zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapmak anlamındadır. ülke kaynaklarının sorumsuzca harcanması ve yandaşlara peşkeş çekilme anlayışından hızla kurtulup halkın yoksulluktan kurtulması, herkesin aşının, işinin olduğu huzurlu bir Türkiye için harcanması gerekmektedir” dedi.
 
-OECD RAPORU; SURİYELİLERİN TÜRKİYE’YE MALİYETİ 8,5 MİLYAR DOLAR!
“KALAN 21,5 MİLYAR DOLARI NEREYE HARCADINIZ!”
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta sorduğu ve bir türlü cevap alamadığı bir soru var: Cumhurbaşkanının Suriyelilere harcandığını söylediği 30 milyar dolar yani 120 katrilyon nereye harcandı? 30 milyar dolar o kadar büyük rakam ki bununla 400 yataklı 6.300 öğrenci yurdu yapılır ve 2 milyon 520 bin öğrencinin barınma sorunu halledile bilineceğini, 5 milyon konut yapıla bilineceği, her aileyi 4 kişi düşünürsek 20 milyon evsiz yurttaşımızı ev sahibi yapıla bilineceği, fabrikalar kurulabileceğini, milyonlarca işsizin iş sahibi yapıla bilineceği, emeklilere ikramiye verile bilineceğini, esnafımıza kredi olarak verile bilineceğini belirten Gökdağ, “Bu devasa rakam, ekonomik problemlerimizin birçoğunu belki de kökünden çözümleyecek bir rakamdır. Bu para Suriyelilere mi harcanmış? Eğer Suriyeli göçmenlere bu kadar para harcansaydı Suriyelilerin bir eli yağda, bir eli balda olurdu. Oysa ben yoğun Suriyeli göçmenin yaşadığı ve şehrimizin ekonomik ve sosyal yapısını ciddi olarak, olumsuz olarak etkileyen çok sayıda Suriyelinin yaşadığı ilin milletvekiliyim. Orada görüyorum ki Suriyeli göçmenler de sefalet içinde. O zaman haklı olarak "Bu para nereye gitti?" diye soruyoruz” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Sayın Recep Akdağ "Yol yaptık ya. Yollardan Suriyeliler geçmiyor mu?" diyerek halkın aklıyla alay eden bir yanıt verdiğini söyleyen Gökdağ;. Belli ki bu para onlara da harcanmamış, OECD'nin raporuna göre Suriyeli göçmenlerin Türkiye'ye maliyeti 8,5 milyar dolar. Geride kalan 21,5 milyar dolar nerede, nereye harcadınız? Dedi. 
-“HALKA HESAP VERMEK ZORUNDASINIZ!”
Bütçe hakkı, aynı zamanda, bütçeyi oluşturan vergileri ödeyen yurttaşlarımızın, paranın nereye harcandığını sorma hakkı olduğunu belirten Gökdağ; ”Bu hak nedeniyle de iktidarın her kuruşun hesabını hukuk içinde vermek zorunda olduğunu, “Eğer bir ülkede hukuksuzluk en yüksek seviyelere çıkarsa, kurallar değil, keyfiyet esas olmuşsa, yargıya güvenirlik bitmişse toplumu oluşturan bireyler huzurlu olamaz“ dedi. 
Ülkemiz bir buçuk yıldan bu yana OHAL'le yönetildiğini belirten Gökdağ;” OHAL, adı da üzerinde, olağanüstü bir hâldir; toplumun dinamiklerini körelten, evrensel hukuk kurallarını ayaklar altına alan kötü bir hâldir. Ama OHAL'den de kötü olan bir hâl vardır ki o da bilinmezlik hâlidir “sadece AK PARTİ Genel Başkanına terk edilen yönetim anlayışı bu bilinmezliğin tek ve gerçek nedenidir. Bütün bunlara baktığımızda AK PARTİ iktidarının halkın iktidarı olmadığını görürüz. Halk iktidara getirdi ama AK PARTİ bir avuç yandaşın iktidarı oldu. Ancak umutsuzluğa yer yok. Ne demiş Yunus Emre: "Olsun be! Aldırma. Yaradan yardır. / Sanma ki zalimin ettiği kârdır. / Mazlumun ahı indirir şahı. / Her şeyin bir vakti vardır." halkın iktidarı çok yakın, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıyla halkın bütçesini hep birlikte yapacağız ve hep birlikte yaşanacak bir Türkiye'yi kuracağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15