Gürer: Emeklilikte Yaşa değil, AKP’ye takıldılar!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliliği hak etmelerine rağmen yaşları bahane edilerek emekli olmaları engellenen binlerce vatandaşın mağduriyetini  bir kez daha gündeme getirdi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 11:40
Gürer: Emeklilikte Yaşa değil, AKP’ye takıldılar!

Gürer’in emekli yurttaşların yaşadığı diğer sorunları da içeren önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan emeklileri umutlandıracak bir açıklama gelmedi. 

HÜKÜMET MAĞDURİYETİ ÖNLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “21.11.2017 tarihi itibariyle 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' diye ifade edilenlerin sayısı kaçtır? 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' diye ifade edilen vatandaşlarımız için yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bunu ne zaman gerçekleştireceksiniz? Yapmayı düşündüğünüz düzenleme ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayanların tümünün mağduriyeti giderilecek mi?

Ülkemizde emekliler sosyal ve mali yönlerden zor günler geçirmektedirler. Bu konuda Bakanlığınızın yaptığı çalışmalar nelerdir? Katsayı ve gösterge sistemi değişecek midir? Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik primleri kaldırılacak mıdır? Emeklilerden muayene ve ilaç katılım paylarının kesilmesi uygulamasına son verilecek midir?” şeklinde sorular yöneltti. 

BAKANDAN YÜZEYSEL YANIT 

Önergeye yanıt veren Bakan Jülide Sarıeroğlu, Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için; belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunma koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerektiğini anımsattı. 

Emeklilerin yıllık maaş artışlarıyla ilgili düzenlemelerden bahseden Bakan Jülide Sarıeroğlu, yaşa takılan emeklilerin mağduriyeti, muayene ve ilaç katkı payı gibi sorunların çözümüne yönelik bir açıklamada bulunmadı. 

YAŞA TAKILANLARIN SORUNLARI CHP İKTİDARI İLE ÇÖZÜME KAVUŞACAK 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi emeklilerin de 16 yıllık AKP iktidarında sorunlarının katlandığına dikkat çekti. 1999 yılından önce sigortalı olup emekli olabilmeleri için yaş sınırı uzatılan 3 milyona yakın yurttaşın bulunduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Bu durumdaki emeklilerimiz yaşa değil, AKP hükümetine takılmıştır. Sigorta pirim gün sayılarını tamamlamalarına rağmen yaşları bahane edilerek, emekli olmaları yıllarca bekletilen milyonlarca yurttaşımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesine yönelik olarak AKP hükümetinde hiçbir girişim olmadığı görülüyor. Bunca mağdur insan yıllardır emekli olabilmeyi bekliyor. Emekli olabilmek için yıllarca emek veren ve yaşları bahane edildiği için emekli edilmeyen yurttaşlarımızın sorunu CHP iktidarı ile son bulacaktır” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15