Gürer: “Hastane öncesi acil bakım görevlileri için kadro açılsın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane öncesi acil bakım hizmetlerinde çalışan sağlık personeli için de Sağlık Bakanlığı tarafından kadro açılması gerektiğini belirterek, bu durumdaki en az 4 bin kişinin atama beklediğini söyledi.

21 Nisan 2018 Cumartesi 09:45
Gürer: “Hastane öncesi acil bakım görevlileri için kadro açılsın”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, hastane öncesi acil bakım hizmetlerinde görev yapan sağlık personelinin atama talebini gündeme getirdi. 

ERDOĞAN, SAĞLIKÇILARA VERDİĞİ SÖZÜ 4 YILDIR YERİNE GETİRMİYOR 

AKP hükümetlerinin sağlık çalışanlarına yönelik çok sayıda vaatte bulunmasına rağmen, icraatın gerçekleşmediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılından bu yana her Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanları için verdiği yıpranma payı sözünü de halen yerine getirmediğini hatırlattı. Ömer Fethi Gürer, 24 Haziran seçimleri öncesinde de bu sözlerin tekrarlanacağını vurguladı. 

4 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI KADRO BEKİYOR 

İlk ve acil yardım bölümü olan paramedikler, acil tıp teknisyenleri ve teknikerleri ile hastane öncesi sağlık hizmeti veren görevlilerin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştıklarına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Acil tıp teknisyenleri, Millî Eğitim Bakanlığından, dört yıllık mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun oluyorlar. Ambülans acil bakım teknikerleri üniversitelerin iki yıllık ilk ve acil yardım ön lisans mezunlarıdır. Görev ve yerleri hastane öncesi acil bakım olan bu kişiler Sağlık Bakanlığının atama kadrosu içinde yer almamaktadır. En az 4 bin kişinin bu kadrolarda atama beklediklerini belirtiyor, Sağlık Bakanının bunlar için kadro tahsisine yardımcı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 21.04.2018 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15