Gürer: “Hayvanlara eziyete ağır ceza verilmelidir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvanlara şiddet uygulayıp öldürenlerle ve birbirine zarar verecek şekilde dövüştürenlere hapis cezası verilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.

15 Eylül 2018 Cumartesi 10:08
Gürer: “Hayvanlara eziyete ağır ceza verilmelidir”

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, hayvanları öldürenlerin 2 yıldan 8 yıla, dövüştürenlerin ise 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 

 

HAYVANA ŞİDDET MECLİS GÜNDEMİNDE 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son zamanlarda artış gösteren hayvanlara şiddet ve istismar olaylarını, TBMM gündemine taşıdı. 

 

PARA CEZASI YETMEZ 

 

CHP Milletvekili Gürer, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifinde, hayvanlara şiddet ve istismar olaylarındaki artışa dikkat çekti. Mevcut yasaya göre hayvanlara şiddet ve istismar olaylarının Kabahatler Kanunu kapsamında sadece para cezası ile cezalandırıldığını belirten Gürer, para cezasının bu insanlık dışı olayların önünü kesmediğini vurguladı. 

 

GEREKİRSE YEREL YÖNETİMLER CEZALANDIRILSIN

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dünyamızı paylaştığımız hayvan dostlarımıza karşı işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilebilmesi ve hayvanlara karşı kötü muamele, psikolojik-fiziksel şiddet içeren, cinsel istismar, dövüş, zehirleme vb. gibi eylemlerin gerektiği şekilde ve sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı olmaksızın, görevini kötüye kullanan yerel yönetimler de dahil olmak üzere cezalandırılması için gereken değişikliğin ivedilikle yapılması gerekmektedir” açıklamasında bulundu. 

 

Gürer, “Vermiş olduğumuz Kanun Teklifi ile hayvanlara yapılan her türlü muamelenin kapalı alanda sigara içme cezası gibi sembolik para cezaları ile geçiştirilmemesi, hayvan dostlarımıza işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilmesi amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı. 

 

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANI ÖLDÜRENE 9 YIL HAPİS CEZASI 

 

Milletvekili Gürer, Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifinde, Sahipli veya Sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldürene 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası, Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldürene 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası,  Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 4 aydan 2 yıla kadar hapisle cezası verilmesini önerdi. 

Son Güncelleme: 15.09.2018 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15