Gürer, şehit aileleri ve gazilerin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için harekete geçti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile malul gazilerin eğitim, sağlık, iş, maaş artışı ve diğer sosyal ve özlük haklarındaki sorunların giderilmesi amacıyla, TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:34
Gürer, şehit aileleri ve gazilerin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için harekete geçti

2330 sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasını teklif eden Ömer Fethi Gürer, “Canlarını feda etmekten çekinmeyerek görev yaparken hayatını kaybeden şehitlerin geride kalan dul ve yetimleri ile malul ve gazilerin taleplerinin olabildiğince yerine getirilmesi her şeyden önce kutsal vatandaşlık görevidir” dedi.

CHP Milletvekili Gürer, Anayasanın sosyal güvenlik bakımından özel olarak korunması gerekenler başlığı altındaki 61. Maddesinde "Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar" hükmüne vurgu yaparak, bu madde kapsamında bulunan bireylerin korunması yönünde gerekli tedbirlerin alınması, yaşam seviyelerinin toplumda kendilerine yaraşır düzeye çıkarılmasının, Sosyal Devletin temel görevleri arasında olduğunu anımsattı.

Gürer, Kanun Teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde gittikçe ağırlaşan yaşam koşulları; zaten acı kayıplar vermiş, maddi manevi sıkıntılar yüklenmiş şehit aileleri, harp malulü ve gazilerimizin hayatlarını daha da zorlu hale getirmektedir. Ve ne yazık ki, her geçen gün gelen acı ve üzücü haberlerle bu durumu yaşayan aile ve birey sayısı gittikçe artmaktadır. Yapılan düzenlemelerle bir kısım haklarını edinmiş olsalar da bu, vazifenin büyüklüğü ve kutsallığı yanında yetersiz kalmaktadır.

Bu nedenle Anayasanın 10. ve 61. Maddelerinde özel statüde yer alan şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile malul gazilerimizin eğitim, sağlık, iş, maaş artışı ve diğer sosyal ve özlük haklarındaki sorunların giderilmesi, durumlarında iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılması bir gereklilik ve görevdir.”

Son Güncelleme: 21.07.2018 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15