Gürer: “Türkiye, işsizlerin kendini yaktığı bir ülke haline geldi”

CHP Milletvekili Gürer, TBMM Genel Kurulunda işsizlik sorununa dikkat çekti…

10 Ocak 2019 Perşembe 11:40
Gürer: “Türkiye, işsizlerin kendini yaktığı bir ülke haline geldi”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’in kapısına kadar gelip ‘işsizim’ diyerek kendini yakanların olduğu bir ülke haline gelen Türkiye’de, işsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi.

 

7 milyona yakın işsizin 1 milyondan fazlasının üniversite mezunu olduğuna dikkat çeken Gürer, Meclis’in işsizlikle ilgili araştırma önergelerine karşı çıkmamasını istedi. Gürer, işsizliğin çözümü için tarımla ilgili ciddi bir planlama yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda İşsizlikle ilgili sunulan meclis araştırma önergesinde, CHP grubu adına konuştu.

 

İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ VAR

 

Gürer, ülkemizde yaşanan işsizliğin çözüm adresinin planlı tarım ve hayvancılık ile ilgili çalışmalar ve bu bağlamda oluşacak sanayileşme olduğunu söyledi. İşsizliğin önlenebileceğini kaydeden Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin ürettiği ürünü işleyerek, yurtdışına kendisinin satabileceği bir potansiyeli geliştirmesi gerektiğini anlattı.

 

7 MİLYON KİŞİ İŞSİZ

 

Türkiye’de 7 milyona yakın kişinin işsiz, bunların da 1 milyonunun üniversite mezunu olduğunu kaydeden Gürer, “Ne acıdır ki mühendisler ve mimarlar da iş arayanların içine katılmıştır” dedi.

 

İŞSİZLER MECLİSİN KAPISINDA KENDİNİ YAKIYOR

 

İşsizlik sorununu anlayabilmek için geçen yıl kaç kişinin ‘işsizim’ diyerek kendini yaktığına ve Meclisin kapısına kadar gelerek kendini yakan insanların olduğuna bakılması gerektiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Her gün konkordato ilan eden iş yerlerinin dışında Türkiye genelinde kapanan iş yerlerinden haber geliyor, işçiler geçici olarak işten çıkarılıyor, işsiz kalıyorlar. İşsizlik Fonu'ndan yararlanması gereken beş ay yirmi dokuz gün ya da dokuz ay yirmi dokuz gün çalışanlara bu hak da sağlanmadı.

Şu anda ciddi anlamda ülkenin genelinde işsizlik yaygınlaşıyor ve kadınlar da ne yazık ki işsizlik rakamı yüzde 24'lere vurmuş durumda. Genç işsizlik artıyor. Ülkenin bu anlamda üretime yönelmesi lazım. Endüstri 4.0 gerçekleşmesiyle robotlaşan iş yerlerinden çıkacak işçilerle sorun daha da büyüyecek” diye konuştu.

 

UYKULARIM KAÇIYOR…

 

İşsizlik sorununun çözümsüz olmadığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Tarım ve sanayide oluşabilecek çalışma alanlarına işsizlerimizi yönlendirebiliriz, yoksa gidiş iyi değil. Elinizdeki veriler, rakamlar, sokakla örtüşmüyor. Sokakta yokluk, yoksulluk artıyor, işsizlik artıyor. Bunun yansıması sizlere de geliyor, bizlere de geliyor. Her gün onlarca insan telefonda ağlıyor; "İşsizim." diyor, "Perişanım." diyor, " Ne yapacağım sayın vekilim?" diyor. Bu kulaklarımız da sabaha kadar çınlıyor ve ben kendi adıma, vicdanen, uyurken bile rahat edemiyorum. O anlamda, işsizlik yok denemez” ifadelerini kullandı.

 

MECLİSE ÇAĞRI…

 

Ömer Fethi Gürer, TBMM milletvekillerine hitaben “Bunun için de bu tür araştırmalara, gelin, karşı çıkmayın. Bürokratların yarattığı yanlışlara üstüne tuz biber ekmeyin. Gelin, bu konular araştırılsın. Ülkede durum nedir? Meclisin eliyle bunu düzeltecek yöntemler geliştirelim” şeklinde konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=Usu3ZQSD2EE&feature=youtu.be

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15