"Hayır oyu verecekleri PKK ile bir tutan savcı kime güveniyor!"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin “Hayır oyu verecekler PKK’yla aynı muameleyi görecekler, bunda küsmece yok” sözlerini TBMM’ye taşıyarak “Tarafsız yargı, bu savcılardan mı oluşuyor” dedi

23 Şubat 2017 Perşembe 13:24
"Hayır oyu verecekleri PKK ile bir tutan savcı kime güveniyor!"

GERÇEK MUHABİR / ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, geçtiğimiz günlerde “Hayır oyu verecekler PKK’yla aynı muameleyi görecekler” diyen savcıyı hükümete sordu.

TBMM’nin aktif milletvekillerinden İbrahim Özdiş, meclis oturumunda söz alarak referandum öncesi Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin ‘Tarafsız yargı’ ilkesini çiğnediğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık yeminin ardından referandum da taraf olmasından cesaret alan bir yargı mensubunun “Hayır oyu verecekler PKK’yla aynı muameleyi görecekler, bunda küsmece yok” sözlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özdiş’in hükümete seslenerek dile getirdiği sorular şunlar:

BİR DE ÖDÜLLENDİRECEK MİSİNİZ?

-Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili şahsın, sosyal medyadan, "'Hayır' oyu verecekler PKK'yla aynı muameleyi görecekler, bunda küsmece yok." demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-"Hayır" diyeceklerin yaka paça gözaltına alındığını, iş yerinden kovulduğunu gördüğümüz bugünlerde, "evet" propagandasını böylesine ağır bir ithamda bulunarak yapan kişi nasıl oluyor da hâlâ görevinde kalabiliyor?

-Ya da söz konusu savcıyı göstermelik olarak birkaç ay görevinden uzaklaştırıp referandum sonrası daha etkili bir görevle mi ödüllendireceksiniz?

-En kötüsü de, tarafsız olması gereken bir hukuk insanı hangi cüretle ve kime güvenerek taraf olabiliyor? Bu kişi Anayasa'ya eklediğiniz "Tarafsız yargı" ilkesiyle çelişmiyor mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15