"İçişlerinde de metal yorgunluğu mu var?"

CHP'Lİ AKIN, EREN BÜLBÜL VE SİNAN ACAR’IN ŞEHİT OLMALARINDAKİ İHMALLERİ SÜLEYMAN SOYLU’YA SORDU... AKIN SOYLU’YA "İÇİŞLERİNDE DE Mİ METAL YORGUNLUĞU VAR?" SORUSUNU YÖNELTTİ...

17 Ağustos 2017 Perşembe 13:10
"İçişlerinde de metal yorgunluğu mu var?"

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Trabzon Maçka'da geçtiğimiz cuma günü PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül ve İŞİD’li teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Sinan Acar isimli polis memurunu şehit etmesi hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi verdi. Akın’ın önergesi şu şekilde; 
İçişleri Bakanlığı emniyet güçlerinin kontrolünü elinde bulundurarak, temel hak ve hürriyetler doğrultusunda ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini ve emniyetini sağlamakla görevli kurumdur. Son zamanlarda meydana gelen ve basına yansıyan olaylarda İçişleri Bakanlığı’nın görevlerini kusurlu olarak aksattığı görülmektedir. Basına ve kamuoyuna yansıyan kusurlardan ilki PKK’lı teröristlerce katledilen Eren Bülbül’ün korumasız bir şekilde terör bölgesine götürülmesidir. Bir diğer kusurlu olay ise İŞİD militanı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan kişinin uluslararası çapta aranan bir terörist olmasına rağmen üzeri aranmaksızın emniyete götürülmesi ve bir polisimizin bu kişi tarafından bıçaklanarak şehit edilmesidir.

-Vatandaşların can ve mal güvenliğinden, huzurundan sorumlu olan kurumunuz bu ihmalleri gidermek için çalışmalara başlamış mıdır?
-Bu ihmaller personel tarafından mı komuta kademesindekiler tarafından mı gerçekleşmiştir, bunun denetimini yapıyor musunuz?
-OHAL sürecinin kurum içindeki hataların artmasındaki etkisini araştırıyor musunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15