"İki kişi İKTİDARA BOYUN EĞMEMENİN dersini veriyor!"

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sürdürdüğü 70 günü bitiren açlık grevini ve OHAL komisyonunu Meclis gündemine taşıdı.

18 Mayıs 2017 Perşembe 15:06
"İki kişi  İKTİDARA BOYUN EĞMEMENİN dersini veriyor!"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a verdiği soru önergesinde, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya kamuoyunun yoğun destek verdiğini belirten CHP’li Erdem, Gülmen ve Özakça’ya desteğe giden yurttaşlara orantısız şiddet uygulayan polislere ceza verilip verilmeyeceğini sordu.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA, İKTİDARA ‘HAKSIZLIĞA BOYUN EĞDİREMEYECEĞİNİN’ DERSİNİ VERİYOR!

Açlık grevi nezdinde tüm haksız ihraçları ve uygulamaları gündeme taşıyacaklarını ifade eden Erdem, konuya ilişkin, “İktidar muhalif insanları işinden aşından ederek terbiye edebileceğini sanıyor ama Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Ankara’da 70 günü aşkın bir süredir gerçekleştirdiği direnişle iktidarın kendisini terbiye ediyor. İki kişi kendi bedenini ortaya koyarak, iktidara, kendinden olmayanı yaftalayan ve suçlulaştıran zihniyetinin, cezaeviyle tehdit etmenin, hukuksuz kararnamelerin, OHAL’in insanları susturamayacağının ve boyun eğdiremeyeceğinin dersini veriyor. Bu direnişe sahip çıkarak, bu direniş nezdinde, tüm bu haksız ihraçları ve OHAL uygulamalarını her gün dile getirip gündeme taşıyoruz taşıyacağız da.” dedi.

İşte CHP’li Erdem’in Adalet Bakanı Bozdağ’a verdiği soru önergesi:

1. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça nezdinde, kamudan haksız yere ihraç edilenlere yönelik başlatılan girişimler ne kadar sürede sonuçlandırılacaktır?

AÇLIK GREVİNE DESTEK VERENLERE ORANTISIZ ŞİDDET UYGULAYAN POLİSLERE CEZA VERİLECEK Mİ?

2. Aylardır barışçıl şekilde demokratik haklarını kullanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla birlikte ona destek veren yurttaşlara yönelik polis müdahalesi ve şiddetinin gerekçesi nedir?

3. Greve destek verenlere müdahale sırasında orantısız şiddet uygulayan ve insanları yaralayan polisler kimlerdir? Bu kişilere herhangi bir cezai işlem uygulanacak mıdır?

4. OHAL komisyonunun veya AİHM’e kadar uzanan dava sürecinin açığa alınan veya ihraç edilen kişi lehine sonuçlanması halinde, kişinin bu süre zarfındaki maddi ve manevi zararı nasıl hesaplanacak ve karşılanacaktır?

MUHALİFLERİN CEZALANDIRILMASINDAKİ AMAÇ FETÖ DAVASINI SULANDIRMAK MI?

5. FETÖ’cü olmadığı kamuoyu tarafından açıkça bilinen muhalif isimlere FETÖ gerekçesiyle tedbir uygulanmaya ısrarla devam edilmesi, FETÖ davasına yönelik toplumsal desteği azaltmakta mıdır? Bu tedbirlerin sürdürülmesindeki amaç davayı sulandırmak mıdır?

6.  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlığında geriye dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkması durumunda sorumluluğunuzun gereğini yapacak mısınız?

7. AB Komisyonu’nun ihraçlar için “bireylerin masumiyet karinesi ile adil yargılanma sürecinde kendilerini savunma hakkına saygı gösterilmesi” hususunda yaptığı açıklama hakkında ne düşünülmektedir?

8. Ülkemizin uluslararası kamuoyunda adaletin olmadığı ülke olarak lanse edilmesinin sebepleri nedir? Bu algının düzeltilmesi ve ülkemizin itibarının yükseltilmesi adına komisyon çalışmalarının yanı sıra başka girişimlerde bulunulacak mıdır?  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15