Ilıca’ya Cezaevi TBMM’de

Antalya’nın Manavgat İlçesi Ilıca mevkiine yapılmak istenen cezaevi dün TBMM Genel Kurulu’nda gündeme geldi. 

14 Kasım 2017 Salı 13:53
Ilıca’ya Cezaevi TBMM’de

Torba Yasa görüşmeleri esnasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara Ilıca’ya yapılmak istenen cezaevini gündeme taşıdı. 
Konuşmasında son dönemlerde yapılan zamların eğitime sağlığa ve üretime değil cezaevi yapımına ve yandaşa ayrıldığını ifade eden Kara, Manavgat Gündoğdu’da üniversite arazisi olarak ayrılan 480 dönümlük arazi üzerinde 5 yıldızlı otel olduğunu hatırlattı. 
Resmi Yazışmaları Hatırlattı 
Manavgat’ın bir eğitim yuvası olarak anılmak istediğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara konuşmasında, Hükümetin turizmin belkemiği olan Ilıca’nın ortasına cezaevi yapmak istediğini belirtti. 
Ilıca’ya yapılmak istenen cezaevi ile ilgili geçen yıl sorduğu yazılı soru önergesine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından 22 Eylül tarihinde verilen yanıtı hatırlatan Kara “Geçen yıl bu zamanlar bu konu hakkında verdiğimiz önergeye 22 Eylül 2017 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından verilen yanıtta Teknik İşler Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından yerinde incelendiği ve teknik raporun hazırlandığı ceza infaz kurumunun yapımının planlanması durumunda ilgili büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi, Şehircilik Bakanlığından görüş alınacağı ve ruhsat ve proje olmadan işlemin başlamayacağı söylenmişti. Manavgat Belediye Meclisi bu konuya AKP’li Meclis üyeleri dâhil ret vermiş, konu Büyükşehir Belediye Meclisine gelmemiştir. Kaldı ki Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının 29 Kasım 2016 tarihinde Manavgat Kaymakamlığına yazdığı yazıda da alanın uygun görülmediği belirtilmiştir. Peki, o zaman cezaevi yapılacağı söylenen bölgedeki inşaat çalışmaları ve saha düzleştirmeleri nedir?” diye sordu.
Bakan Aldatılmış Mıdır?
11 Eylül 2017 tarihinde 115 milyon artı KDV ve yüzde 20 artırımla cezaevi ihalesinin yapıldığını ifade ettiği konuşmasında Kara “Adalet Bakanı bu ihaleye rağmen 22 Eylül tarihli yanıtında nasıl oluyor da cezaevi yapımına karar verildiğini belirtmiyor. Sayın Bakanın ihaleden haberi mi yoktur yoksa aldatılmış mıdır?” diyerek tepki gösterdi. 
“Zindandan Önce Eğitim İstiyoruz”
Ilıca bölgesinde yabancı birçok vatandaşın da yaşadığını belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, bölgede geçtiğimiz günlerde yapılan yürüyüşe de atıfta bulundu. “Halk hep bir ağızdan ‘Zindandan önce eğitim istiyoruz’ diyerek yürüdü. Bu sözde yatırım ile konut sahipleri konutlarını satıp terk etmeye başladı. Turizmden kazanacağız, ülkeye yabancı sermaye getireceğiz derken, kış aylarında da burada yaşayan İngiliz ve Alman vatandaşları yerlerini satıp gitmek üzereler. Eğer cezaevi yapımı zorunlu ise Akseki Komando Taburunun karşısında yeterli alan mevcuttur ve maliyeti çok daha düşük olacaktır ve daha güvenlidir” diyen Kara, Hükümete bu karardan vazgeçmesi için çağrıda bulundu. 
Ilıca’da cezaevi yapımı için düşünülen alanın 100.000’lik imar planlarında üniversite alanı olarak ayrıldığını hatırlatan Kara, bir eğitim kurumu ile onlarca cezaevinin kapatılacağını vurguladı. 

Son Güncelleme: 15.11.2017 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15