İnce'nin MEB isyanı: Bakan REİS'e değil, MİLLETE karşı sorumludur!

CUMHURİYET HALK PARTİSİ YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE, YENİ SINAV SİSTEMİNİN AKP KAPALI GRUBUNDA KONUŞULMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. "BU TAVIR PARTİZANLIĞIN ÖTESİNDE AHLAKİ BİR SORUNDUR" TESPİTİNİ YAPAN İNCE'NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

15 Kasım 2017 Çarşamba 14:12
İnce'nin MEB isyanı: Bakan REİS'e değil, MİLLETE karşı sorumludur!

SORUNLARIN TEMEL NEDENİ TAM DA BU TAVIRDIR

"Dün, yaşamında eğitimle ilgisi kendi çocuğunun velisi olmaktan ibaret olan, bu konuda bilgisi, donanımı bulunmayan,  bulunduğu yerin sorunları kavrama ve anlatma yeteneğinden yoksun, gücünü sadece adamın adamı olmaktan alan Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, her yıl 1 milyon 200 bin civarında öğrenciyi, gerçekte ise bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin geleceğini ilgilendiren ortaöğretim kurumlarına geçişle ilgili yapılan değişiklikleri AKP’nin kapalı grubunda, AKP milletvekillerine anlatmış… 
Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunların temel nedeni işte tam olarak bu tavırdır.
Bu tavırdır çocuklarımızın geleceğini çalan.
Çünkü bu tavır; sadece bir partizanlık, sıradan bir partizanlık örneği olarak değerlendirilip unutulmaya bırakılamaz.
Bu tavır partizanlığın ötesinde ahlaki bir sorundur. 

BAKAN HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAKANIDIR

Ayrıca bu soruna neden olan bir akıl tutulması halinin, kamuya karşı sorumlu olanın, kamu karşısında konumlanışının göstergesidir.
Milli Eğitim Bakanı, hangi partiden seçilirse seçilsin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanıdır.
Yönettiği bakanlık, babasının parasıyla kurulmuş, ya da sadece AKP’li olduğunu iddia edenlerin vergileriyle yatırım yapan, işleyen bir kurum değildir. 
Orası bu milletin her bir ferdinindir ve ona nedenle de milletindir.

REİS'E DEĞİL, TÜRK MİLLETİNE KARŞI SORUMLUDUR

Kendisi oy aldığı insanlara, kendisini oraya getiren “REİS”e değil Türk Milletine karşı sorumludur.
Hepimizin çocuklarını ilgilendiren bir konuda Milli Eğitim Bakanı kapalı kapılar ardında konuşmalar yapamaz. 
Yapacaksa halkın huzurunda yapar.
Milletin Meclisinin genel kurulunda yapar.

KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ PROJELERİNİZİ KABUL ETMEYİZ

Bu toplantıyı yapan kafa şunu iyi bilsin ki, biz çocuklarımızı sizin kapalı kapılar ardındaki projelerinize kurban etmeyiz. 
Sayın bakan açıkladığın model sorunu çözen değil yeni sorunlara kapı aralayan bir model. O nedenle de yanlış.
Yanlış olduğu için kapalı kapılar ardında kervanı yolda düzmeye çalışan adam gibi durmaksızın yeni açıklamalar yapıyorsunuz. 
Başlangıcı yanlış olan bir şeyi başlangıç noktasına geri dönmeden düzeltemezsiniz!
Örneğin böyle bir modeli getirmeyi gündemine alan birinin ilk yapacağı şey sınavda soru sayısı şu kadar, şu kadar tercih yapılacağı değildir. Yapılması gereken önce eğitim bölgesini belirlemek ve buradaki okulları kamuoyuna açıklamaktır.  İnsanların buna göre planlama yapmalarına imkân vermektir.

BU ACELENİN NEDENİ NEDİR?

Böylesi büyük değişiklikler önce öğrencilerin, ailelerin, okulların planlamalarını etkilemeyecek biçimde gerçekleştirilmelidir.
Bu acelenin nedeni nedir?
Sorumun anlamsız olduğunun farkındayım. 
Çünkü karşımızda Milli Eğitim Bakanı olarak duran kişi “eğitimin amacı millî geliri artırmaktır, doğru mudur?” sorusunu sorup “evet” diyerek eğitim düşünce tarihinde “müstesna isimler” arasına geçip, üzerine tezler hazırlanması gereken şahsiyet düzeyine yükselmiş biridir!
Ama şöyle de bir durum vardır: Yaşam, fazlalıkları eler!
Kapalı kapılar ardında kendisine rol verilen bir Milli Eğitim Bakanı kendisinin gereksiz bir o kadar da fazlalık olduğunu kamuoyuna iletmiştir. Bu toplantı da bu gerçeği gösteren örneklerden biri olmuştur."

Son Güncelleme: 17.11.2017 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15